Skoro jasno
18°
Bratislava
Veľká policajná razia v Bruseli. Zasahovali ostrelovači aj pyrotechnici
Zdielať na
Zahraničie

Veľká policajná razia v Bruseli. Zasahovali ostrelovači aj pyrotechnici

Zdroj: SITA

BRUSEL / Belgická polícia v nedeľu popoludní vykonala rozsiahlu raziu v bruselskej štvrti Etterbeek, kde sa zamerala na jeden obytný dom s obchodom na prízemí. Raziu ale popoludní ukončila bez toho, aby niekoho zadržala, informovala agentúra Reuters. Dôvod razie nie je jasný.

V bruselskej štvrti Etterbeek sa v nedeľu konala rozsiahla policajná razia, ktorá sa sústredila na jednu budovu.

Podľa denníka Le Libre išlo o skladisko, agentúra Reuters informovala o bytovom dome s obchodom na prízemí. Na mieste zasahovalo asi 50 policajtov, obyvatelia okolitých domov boli evakuovaní.

Evakuácia

Na miesto zásahu, kvôli ktorému polícia evakuovala obyvateľov bytového domu, dorazili podľa svedkov okrem zásahovej jednotky tiež členovia elitných ostreľovačov a pyrotechnici. Tí však miesto zásahu krátko po 14-tej hodine opustili.

Belgický premiér Charles Michel povedal, že jeho vláda napriek niekoľkým úspechom z poslednej doby zostáva kvôli možnej teroristickej hrozbe ostražitá. "Vieme, že sa ďalej musíme mať na pozore a byť opatrní," citovali ho médiá.

Belgická polícia v piatok v Bruseli chytila belgického občana Mohameda Abriniho, ktorý bol hľadaný ako podozrivý v rámci vyšetrovania atentátov v Paríži v novembri 2015.

Teraz sa preveruje, či ide o "muža v klobúku", ktorý sa v marci objavil po boku dvoch atentátnikov na bruselskom letisku v čase teroristického útoku.

Veľké zatýkanie

Belgická v piatok zatkla aj ďalšieho muža podozrivého z terorizmu. S odvolaním na miestne prokuratúru o tom v sobotu informovala agentúra DPA.

Muž, ktorého špeciálna jednotka belgickej polícia zadržala v piatok neskoro večer, je podľa belgického denníka De Standaard Bilal El Makhoukhi, ktorého belgický súd vlani poslal na päť rokov do väzenia kvôli členstvu v radikálnej islamistickej organizácii Sharia4belgium (Šaría pre Belgicko). Muž sa vraj ale dostal na slobodu predčasne. O dôvodu prepustení sa médiá nezmieňujú.

V piatok tak zatkli policajti celkom šesť ľudí vrátane Mohameda Abriniho hľadaného v súvislosti s minuloročnými novembrovými atentátmi v Paríži.

Zdielať na

Najčítanejšie správy