Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Belgické úrady zverejnili nové zábery útočníka, prosia o pomoc
Zdielať na

Belgické úrady zverejnili nové zábery útočníka, prosia o pomoc

BRUSEL / Belgická prokuratúra zverejnila nové video v rámci pátrania po mužovi, ktorý je podozrivý z podielu na marcových atentátoch na bruselskom letisku. Hľadaný oproti ostatným dvom atentátnikom útok prežil a je stále na úteku. Prokuratúra vyzvala možných svedkov, aby sa prihlásili vyšetrovateľom.

Úrady už pri prvej výzve o pomoc v pátraní zverejnili krátky záznam z letiska, na ktorom je vidieť hľadaný muž s klobúkom na hlave. Úrady v novom videu upresňujú trasu, kadiaľ podľa záznamov z bezpečnostných kamier na uliciach, podozrivý utiekol do mesta.

Veria, že ho niekto mohol vidieť. Úrady taktiež žiadajú o pomoc pri hľadaní svetlej bundy, ktorej sa pri úteku zjavne zbavil.

Zaujíma ich kabát

"Obzvlášť nás zaujíma ten kabát. Mohol by nám o hľadanom veľa napovedať," zdôraznil prokurátor Eric Van Der Sypt na tlačovej konferencii. Vyjadril nádej, že kabát a páchateľov mohol niekto dokonca náhodne natočiť či vyfotografovať na pozadí svojich fotografií. Bez toho, aby vedel, o koho ide.

"Muž s klobúkom", ako hľadaného v Belgicku prezývajú, sa na zázname letiskových bezpečnostných kamier objavil vedľa útočníkov Brahima El Bakraouiho a Najima Laachraouiho.

Zatiaľčo Bakraoui a Laachraoui neskôr na letisku spáchali samovražedný atentát. Tretí muž utiekol a na mieste nechal len bombu. Tú zneškodnili pyrotechnici.

Prokuratúru a políciu zaujíma najmä bunda, ktorej sa útočník zbavil:

SITA

Novinár mal alibi

Belgická polícia krátko po atentátoch zadržala novinára na voľnej nohe Fayçala Cheffoua, ktorého podozrievala, že je tým hľadaným tretím mužom. Po dvoch dňoch ho ale musela prepustiť, pretože mal v čase atentátu alibi. 

Samovražedné útoky skupiny džihádistov na letisku Zaventem a v stanici bruselského metra 22. marca zabili okrem troch atentátnikov ďalších 32 ľudí.

Pozrite si video, ktoré zverejnila belgická prokuratúra:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy