Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Otec znásilňoval svoje dve dcéry. Za incest mu hrozí väzenie
Zdielať na

Otec znásilňoval svoje dve dcéry. Za incest mu hrozí väzenie

SZAMOTULY / Až 15-ročný trest hrozí otcovi, ktorý pohlavne zneužíval svoje maloleté dcéry. Muž je obvinený nielen zo znásilnenia, ale aj incestu.

Prípad sa stal v poľskom meste Szamotuly. Otec žil so svojimi dcérami, ktoré niekoľko mesiacov zneužíval, v bytovom dome na miestnom sídlisku. Deti mal v tom čase vo svojej opatere, keďže sa s manželkou rozviedli.

"Muž dievčatá znásilnil niekoľkokrát. Bol to nedobrovoľný incestný styk, svoje dcéry k nemu prinútil," potvrdil hovorca polície Mariusz Ciarka.

Nechodili do školy

Na prípad upozornili políciu susedia, ktorí mali podozrenie už dlhší čas. Deti niekoľko dní nešli do školy.

"Štyridsaťjedenročný otec znásilňoval svoje dcéry opakovane a pravdepodobne dlhodobo," uviedol vyšetrovateľ Krzystof Lach.

Policajti otca dvoch dievčat zadržali a predviedli do väzby. "Snažil sa ich najprv oklamať. Vydával sa za svojho kamaráta," dodáva Lach.

Priznal sa

Pod tlakom dôkazov sa ale priznal. Potvrdil, že mal s dcérami pohlavný styk. To, že ich znásilnil ale odmieta a tvrdí, že všetko robili dobrovoľne.

"Muža sme umiestnili do väzby a jeho dcéram sme zabezpečili pomoc psychológa," uviedol Ciarka.

Väzenie

Prípadom sa začal zaoberať aj prokurátor, ktorý muža obvinil z trestného činu pohlavného zneužívania v súbehu s incestom.

"Vzniesli sme obvinenie a v prípade dokázania viny mu hrozí 8 až 15 rokov za mrežami," skonštatovala prokurátorka Magdalena Krzyzak.

Otec znásilňoval svoje dcéry, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy