Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Desiatky migrantov obťažovali tri tínedžerky, napadli aj policajtov
Zdielať na

Desiatky migrantov obťažovali tri tínedžerky, napadli aj policajtov

Zdroj: SITA

BERLÍN / Dvaja muži z Afganistanu vo veku 19 a 26 rokov prenasledovali skupinu troch tínedžeriek vo veku 15-17 rokov v severonemeckom meste Kiel. V jednej z miestnych prevádzok ich začali fotografovať, filmovať s využitím mobilných telefónov, aby záznam následne odosielali ďalším osobám. Informácie priniesli nemecké médiá s odvolaním sa na kielské policajné veliteľstvo.

Podľa prenasledovaných tínedžeriek sa následne objavilo na mieste 20 až 30 ďalších mužov s migračným pôvodom, ktorí ich obťažovali, aj keď podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov nedošlo k telesným deliktom.

Dve z dievčat zo strachu ušli a zbavili sa asi desiatky prenasledovateľov, avšak napokon sa z obáv o kamarátku vrátili a opäť čelili obťažovaniu dvojice mužov z Afganistanu. Príslušníkov bezpečnostnej služby danej prevádzky, ktorí následne alarmovali políciu, informovali nezúčastnení svedkovia diania.

Nasadení policajti čelili masívnemu urážaniu, hrozbám, ublíženiu na zdraví, pokusu o vážne ublíženie na zdraví a odporu voči úradnej osobe, informovali v Kieli.

Podozriví

Hlavní podozriví sú vo veku 19 a 26 rokov a ďalších dvoch mužov z davu polícia zadržala, neskôr ich ale opäť prepustila. Incident sa podľa agentúry DPA podobá na útoky zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom a v iných nemeckých mestách.

V porýnskej metropole už polícia prijala cez tisíc trestných oznámení, z toho viac ako 400 kvôli činom sexuálnej povahy, vrátane znásilnenia. Väčšina podozrivých spadá podľa nedávneho vyjadrenia kolínskeho prokurátora Ulricha Bremer do všeobecnej kategórie utečencov

Sprísnenie zákonov

V stredu sa v Kolíne nad Rýnom konali prvé dva procesy s páchateľmi zločinov zo Silvestra. Dvadsaťtriročný Maročan dostal za krádež mobilného telefónu šesťmesačnú podmienku. Dvadsaťdvaročný Tunisan si za krádež kamery od súdu odniesol trojmesačný podmienečný trest. Ďalším priebehom ich azylového konania sa súd nezaoberal.

Po silvestrovských incidentoch zosilnelo v Nemecku volanie po tvrdšom prístupe k migrantom, ktorí sa previnia proti zákonu. Sprísnenie azylových zákonov, ktoré okrem iného zjednodušia práve vyhosťovanie utečencov, ktorí sa dopustia trestného činu, v piatok po Spolkovom sneme schválila aj Spolková rada, v ktorej zasadajú zástupcovia jednotlivých spolkových krajín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy