Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Iračan vo Viedni znásilnil chlapca (10), k činu sa priznal
Zdielať na

Iračan vo Viedni znásilnil chlapca (10), k činu sa priznal

VIEDEŇ / Veľké pobúrenie vyvolal v Rakúsku prípad irackého žiadateľa o azyl, ktorý na verejnej plavárni znásilnil desaťročného chlapca. Norbert Hofer, ktorý za nacionalisticky orientovanú Slobodnú stranu Rakúska (FPÖ) kandiduje na rakúskeho prezidenta, vyzval na okamžité vyhostenie páchateľa.

Prípad sa stal ešte v decembri, ale zverejnili ho až teraz. Dôvodom bola ochrana identity obete. 

Hnev Rakúšanov vyvolala aj obhajoba Iračana. Ten sa k činu priznal a svoje správanie vysvetlil tým, že bol sexuálne frustrovaný, lebo nemal štyri mesiace pohlavný styk.

Veľké pobúrenie

Dvadsaťročný muž, ktorý prišiel do Rakúska v septembri mal naposledy pomer v Iraku so ženou, ale nie so svojou manželkou. Tá bola podľa neho po narodení ich dcéry stále chorá.

"Niečo takéto je v celej krajine zakázané," odpovedal podľa vyšetrovateľov Iračan na otázku, či je znásilňovanie detí v Iraku možné. Povedal aj to, že si je vedomý, akú strašnú chybu spravil.

Dožadujú sa trestu

Znásilnený chlapec sa v bazéne zoznámil s 15-ročným chlapcom, ktorého Iračan sprevádzal. Ten nakoniec svoju obeť zatiahol na toaletu a po čine sa vrátil naspäť do bazéna, kde skákal zo skokanskej veže. Tam ho polícia zadržala. Chlapec utrpel zranenia a museli ho ošetriť v nemocnici.

"Keď sa údajný žiadateľ o azyl takto správa, nemá žiadne právo na budúcnosť v Rakúsku a musí byť okamžite vyhostený," vyhlásil Hofer.

Na utečencov sa začala valiť vlna kritiky po silvestrovských útokoch, kedy v Kolíne útočili na ženy muži severoafrického pôvodu. Pozrite si archívnu reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy