Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Pentagon láka amerických hackerov, aby preverili jeho bezpečnosť
Zdielať na

Pentagon láka amerických hackerov, aby preverili jeho bezpečnosť

WASHINGTON / Pentagon láka amerických hackerov, aby sa zapojili do testovania bezpečnostných systémov jeho webových prezentácií. Pilotný test zameraný na previerku zraniteľnosti internetových stránok ministerstva obrany Spojených štátov má podľa agentúry Reuters začať v apríli pod názvom "Hack the Pentagon".

Využiť služby hackerov, kriminálnych narušiteľov počítačových sietí, na odhaľovanie nedostatkov v bezpečnostnom zaistení je pomerne bežná prax amerických súkromných firiem. pentagon sa k takejto metóde odhodlal prvýkrát.

"Som presvedčený, že táto novátorská iniciatíva posilní našu kybernetickú obranu a upevní národnú bezpečnosť Spojených štátov," komentoval rozhodnutie minister obrany Aston Carter. Podľa neho nadišiel čas, aby aj Pentagon začal využívať "najlepšie metódy" odvetvia. Minister pripustil, že bezpečnostné zaistenie amerických vládnych úradov nemá zatiaľ tú najlepšiu povesť.

Bezpečnostná previerka

Konanie Pentagonu podľa agentúry Reuters so záujmom sledujú aj ostatné americké vládne úrady vrátane Bieleho domu, ktoré by služby hackerov mohli v budúcnosti tiež využiť. Ministerstvo obrany doteraz na previerky bezpečnostných systémov využívalo interné odborné tímy.

Na testovanie sa môžu prihlásiť výhradne americkí občania, ktorí budú ochotní absolvovať bližšie nešpecifikovanú bezpečnostnú previerku. Zatiaľ sa s ich pomocou budú preverovať len verejné webové stránky, v budúcnosti sa k nim podľa Pentagonu môžu pripojiť aj "citlivejšie" počítačové siete.

Počas jedného z hackerských útokov na Biely dom napadli ruskí hackeri e-mailové servery Baracka Obamu. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy