Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lietadlo smerujúce do Bratislavy núdzovo pristálo. Opití Briti ohrozovali bezpečnosť
Zdielať na

Lietadlo smerujúce do Bratislavy núdzovo pristálo. Opití Briti ohrozovali bezpečnosť

Zdroj: SITA

BERLÍN / Pilot lietadla nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair pri lete z Londýna do Bratislavy musel neplánovane pristáť v Berlíne, aby tu vyložil a odovzdal polícii skupinku opitých Britov. Každému z nich teraz hrozí pokuta až 25 000 eur. S odvolaním sa na nemeckú políciu to uviedla agentúra AP.

Šiestich Britov, ktorí cestovali z Londýna do Bratislavy na rozlúčku so slobodou, vykázal kapitán z lietadla po tom, ako na palube vyčíňali pod vplyvom alkoholu. Oznámila to nemecká spolková polícia.

Na Slovensko mierila v piatok večer skupina 12 Britov na rozlúčku so slobodou. Šiesti z nich, vrátane budúceho ženícha, sa však dostali len po letisko Berlín-Schönefeld. Tam sa totiž kapitán letu spoločnosti Ryanair so 170 pasažiermi rozhodol neplánovane pristáť, keďže muži narušovali bezpečnosť na palube a nerešpektovali pokyny posádky.

Agresívni

Počas letu muži zo Southamptonu vo veku 25 až 28 rokov podľa hovorcu nemeckej polície opakovane vstávali a vyvádzali, jeden z nich sa dokonca vyzliekol.

Keď im palubný personál odmietol naliať ďalšie alkoholické nápoje, začali byť agresívni, píše agentúra DPA.

S výtržníkmi letelo ďalších šesť priateľov ženícha, ktorí sa ale na výtržníctve nepodieľali a mohli s ostatnými 158 cestujúcimi pokračovať v lete na Slovensko.

Na letisku Berlín-Schönefeld už na výtržníkov čakali príslušníci spolkovej polície. Pre obvinenia z porušenia zákona o bezpečnosti leteckej dopravy im teraz hrozia pokuty vo výške do 25 000 eur. Okrem toho by od nich mohla letecká spoločnosť požadovať náhradu škody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy