Skoro jasno
21°
Bratislava
Bombu do lietadla dubajských aerolínií prepašoval atentátnik
Zdielať na

Bombu do lietadla dubajských aerolínií prepašoval atentátnik

MOGADIŠU / Iba niekoľko minút po štarte na palube lietadla patriaceho dubajským aerolinkám vybuchla bomba. Teraz vyšetrovatelia priniesli šokujúce závery. Bombu do lietadla podľa všetkého prepašoval atentátnik, ktorý sa vydával za invalida.

Explózia nastala krátko potom, čo lietadlo vzlietlo. Medzi cestujúcimi zavládla panika. Po výbuchu sa totiž v trupe objavila trhlina. Stroj musel okamžite núdzovo pristáť. Spočiatku sa hovorilo o tom, že explóziu mohla spôsobiť technická porucha.

"V tejto chvíli prebieha vyšetrovanie. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin," povedal somálsky minister dopravy Ali Ahmed Jama.

Telesne postihnutý

Pri incidente sa dvaja ľudia zranili a jeden zomrel. Toho explózia vymrštila von z lietadla. Jeho telo sa našlo 30 kilometrov od letiska. Teraz ale vyšetrovatelia prišli so šokujúcim tvrdením. Pracujú s verziou, že mŕtvy pasažier bol samovražedný atentátnik, ktorý mal bombu do lietadla prepašovať.

Útočník sa mal vydávať za telesné postihnutého a bombu skrýval v invalidnom vozíku. Vďaka tomu sa mohol vyhnúť bezpečnostnej kontrole na letisku. Muža identifikovali ako 55-ročného Abdullaha Borleha. To, že bol atentátnikom ešte úrady stopercentne nepotvrdili, no majú podozrenie, že bol členom miestnej islamistickej skupiny.

Reportáž spracoval redaktor Martin Mózer:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy