Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hon na teroristov pokračuje. V Bruseli zadržali desať ľudí
Zdielať na

Hon na teroristov pokračuje. V Bruseli zadržali desať ľudí

BRUSEL / Belgickí policajti zadržali skoro ráno pri raziách v širšej oblasti Bruselu desať osôb. Zásah vykonali v rámci vyšetrovania skupiny, ktorá je podozrivá z náboru členov pre extrémistickú organizáciu Islamský štát, oznámila belgická federálna prokuratúra.

Pri raziách prehľadali spolu deväť bytov na štyroch bruselských predmestiach vrátane obce Molenbeek, známej ako bašta islamistov.

Vyšetrovatelia tiež zhabali mobilné telefóny a počítačovú techniku. Sudca v priebehu dňa rozhodne, či voči zadržaným vznesú obvinenia.

Doteraz ale nenarazili na spojenie s novembrovými teroristickými útokmi z Paríža. "Naše vyšetrovanie poukazuje na to, že niekoľko osôb odišlo do Sýrie, aby sa pridalo k Islamskému štátu," informovala prokuratúra.

Belgickí radikáli

Belgicko podľa agentúry Reuters patrí ku krajinám s najväčším podielom členov radikálnych skupín ako je IS na počet obyvateľov.

Časť páchateľov novembrových útokov v Paríži mala belgické občianstvo či dlhodobo žila v Bruseli.

Jeden z parížskych útočníkov, ktorý má belgické občianstvo, Salah Abdeslam, je stále na úteku. Podľa niektorých médií je už v Sýrii. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy