Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Indonézska polícia zatkla troch podozrivých, našla vlajku ISIS
Zdielať na

Indonézska polícia zatkla troch podozrivých, našla vlajku ISIS

JAKARTA / Indonézska polícia v piatok zadržala troch mužov v súvislosti so štvrtkovými teroristickými útokmi v metropole Jakarte. Jeden z piatich útočníkov, ktorí pri atentátoch zomreli, mal podľa polície doma vlajku organizácie Islamský štát. Tá sa k akcii prihlásila.

Polícia mužov zatkla v skorých ranných hodinách, len deň po tom, čo výbuchy zabili sedem ľudí vrátane piatich atentátnikov a ďalších 20 ľudí zranili. Trojica zadržaná na predmestí Jakarty je podozrivá z napojenia na útočníkov.

Polícia pri prehliadke domu jedného z mŕtvych atentátnikov našla čiernu vlajku Islamského štátu, čo podľa agentúry AP potvrdzuje predpoklad úradov, že islamistická organizácia za útokmi skutočne stála.

Vychýrená časť mesta

Samovražední atentátnici sa odpálili na niekoľkých miestach v centre mesta v rušnej obchodnej a nákupnej štvrti, kde sídlia úrady OSN, ambasády, luxusné hotely a reštaurácie. K jednému z výbuchov došlo v kaviarni Starbucks, pred ktorou potom začali ozbrojenci s paľbou. Podľa indonézskej polície chceli útočníci napodobniť novembrové teroristické útoky z Paríža.

SITA

Medzi obeťami boli okrem útočníkov Kanaďan zastrelený pred kaviarňou a tiež indonézsky policajt. Vážne zranenia utrpeli okrem iného občan Holandska, ktorého museli operovať. Medzi zranenými je podľa úradov aj Alžírčan, Rakušan a Nemec.

Traja podozriví skončili v rukách polície, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy