Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Prezident Erdogan ako záchranca. Vyhovoril samovrahovi skok z mosta
Zdielať na

Prezident Erdogan ako záchranca. Vyhovoril samovrahovi skok z mosta

ISTANBUL / Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zachránil ľudský život, keď na moste cez Bospor vyhovoril samovražedný skok do hlbín mužovi, ktorému rodinné problémy spôsobili depresiu. Oznámila to prezidentova kancelária.

Prezidentova kolóna vchádzala na most v Istanbule, ktorý vedie cez Bospor, keď si osobní strážcovia a poradcovia všimli muža, ktorý už bol za zábradlím a chystal sa skočiť.

Prezidentovi muži ho prehovorili, že si s ním hlava štátu chce pohovoriť, a priviedli ho k prezidentovej opancierovanej limuzíne.

S telefónom na uchu

Zo záberov - Erdogana zrovna sprevádzal televízny štáb - je zrejmé, že prezident ani nevystúpil z auta, ani neprerušil telefonický rozhovor, ale podľa prezidentskej kancelárie prisľúbil mužovi pomôcť vyriešiť jeho problémy.

SITA

"Ako rečník schopný uchvátiť davy prezident Erdogan využil svoju výrečnosť," poznamenala agentúra AFP s tým, že prezident hovoril s potenciálnym samovrahom, identifikovaným ako Vezir Ç., stiahnutým okienkom, a dosiahol to, čo sa okoloidúci a policajti márne snažili viac ako polhodiny - muži jeho úmysel vyhovoril a ten mu s vďakou pobozkal ruku.

Rôzne reakcie

Správa vyvolala na sociálnych sieťach rozličné reakcie. "Koná tak, ako má vodca ľudu," okomentoval počin jeden z prezidentových obdivovateľov.

SITA

"Keď sa mu podarilo vyhovoriť samovraždu, možno sa nám podarí vyhovoriť mu jeho brutálnu politiku proti Kurdom," ironicky poznamenala iná užívateľka.

Prezident Erdogan zachránil samovraha, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy