Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Medveď vtiahol skauta do jaskyne, kde ho dohrýzol. Bránil sa kladivom
Zdielať na

Medveď vtiahol skauta do jaskyne, kde ho dohrýzol. Bránil sa kladivom

WASHINGTON / Takmer hodinu a pol trvalo americkému skautskému vodcovi, kým sa dostal z pazúrov medveďa, ktorý ho v blízkosti rezervácie Split Rock v štáte New Jersey vtiahol do jaskyne a pohrýzol. Muž sa bránil svojim geologickým kladivom a stočil sa do fetálnej polohy. Zviera nakoniec odišlo.

Päťdesiatročný Christopher Petronino bol na výprave s ďalšími troma skautmi. Keď vstúpil do jednej z jaskýň, "medveď čierny ho chytil za nohu a vtiahol hlbšie dovnútra. Medveď potom obeť pohrýzol na nohe, pravom ramene a tiež na tom ľavom," píše sa vo vyhlásení newjerseyského úradu pre životné prostredie.

Kladivom na medveďa

Petronino schytil svoje kladivo a zviera udrel do hlavy. Následne si cez hlavu pretiahol mikinu a skrčil sa do fetálnej polohy, teda do polohy tela plodu pred narodením. Skauti, ktorí zostali pred jaskyňou, síce zavolali záchranárov, ale nevedeli im udať svoju presnú polohu. Ich vodca zatiaľ z jaskyne volal, aby zobrali všetko jedlo, ktoré majú, a položili ho k ústiu jaskyne.

Potom, čo na neho začal štekať a vrčať jeden zo psov, ktorých mali skauti so sebou, sa dal medveď na útek.

GPS v mobile

Akonáhle Petronino počul, že medveď je preč, nasledoval ho von a zavolal políciu. Úrady uviedli, že medzi telefonátom skautov a Petroninovým volaním uplynulo asi 80 minút. Pátrania po skupinke sa zúčastnili hasiči a vrtuľník.

Skautov nakoniec našli vďaka GPS lokalizácii telefónu. Muža letecky prepravili do nemocnice. Zranený je vo vážnom stave a podstúpil niekoľkohodinovú operáciu.

Medveď vtiahol skauta do jaskyne, kde naňho zaútočil. Muž sa bránil kladivom, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy