Skoro jasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Kauza Kramný: Moniku a Kláru podľa znalca zabil elektrický prúd
Zdielať na

Kauza Kramný: Moniku a Kláru podľa znalca zabil elektrický prúd

OSTRAVA / Revízny posudok, ktorý nechal vypracovať súd ukázal, že manželku a dcéru Petra Kramného podľa všetkého zabila v Egypte elektrina. Kramný, ktorý je z ich vraždy obžalovaný, ale od začiatku tvrdí, že Klára s Monikou zomreli po otrave jedlom.

Znalec Zdeněk Šenkýř zo znaleckého ústavu súdneho lekárstva v Českých Budejoviciach vo štvrtok na súde v Ostrave povedal, že všetko nasvedčuje tomu, že smrť Kramného manželky a dcéry v Egypte spôsobil zásah elektrickým prúdom.

Otravu potravinami podľa revízneho posudku vylúčil. Z vraždy je obžalovaný Kramný.

Posudok proti posudku

Revízny posudok nechal vypracovať súd, pretože posudky obžaloby a obhajoby sa výrazne líšia. Podľa obžaloby, ktorej posudok vypracovali experti ostravského ústavu súdneho lekárstva, Kramný svoju ženu a dcéru zabil elektrickým prúdom.

Posudok obhajoby uvádza ako pravdepodobnejšiu príčinu úmrtia Češiek v Egypte otravu z jedla, čo je verzia, za ktorou si od začiatku stojí aj Kramný. 

Znalci obhajoby možnosť smrti po zásahu elektrickým prúdom úplne vylúčili.

Jednoznačný zásah elektrinou

Tretí posudok ale dal jednoznačne za pravdu obžalobe. Znalec František Vorel povedal, že pri niektorých záveroch znalcov obhajoby to vyzerá, že ide buď o základnú neznalosť, alebo úmyselné skreslenie.

"Máme tu podľa nášho záveru jednoznačný úraz elektrickým prúdom," povedal.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy