Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kramný je egoista a narcista, tvrdí psychologička
Zdielať na

Kramný je egoista a narcista, tvrdí psychologička

OSTRAVA / Petr Kramný, ktorý čelí obžalobe z vraždy manželky a dcéry počas dovolenky v Egypte, trpí podľa psychologičky Heleny Khulovej poruchou osobnosti. Je to vraj narcista a egoista. Expertka na súde tiež povedala, že u neho chýba smútok zo straty blízkych.

"Chýba mu schopnosť empatie. Je ochotný sa podvoliť, má sklony k obavám, môže pôsobiť ako nespoločenský, žiarlivý, nedôverčivý či závistlivý," popísala psychologička osobnosť obžalovaného. Podľa nej Kramný v živote zažíval len málo osobných či pracovných úspechov. Dodala tiež, že je priemerne inteligentný.

Bál sa samoty

Z posudku podľa Khulovej tiež vyplynulo, že Kramný sa bál situácie, kedy ho manželka opustí. "Má strach z opustenia. Do vzťahu potom vstupuje násilie, zlosť, nenávisť, hnev. Neschopnosť niesť stratu manželky a následné sklamanie môže vyvolať až vražedné impulzy," dodala.

Skutočnosť, ako rýchlo Kramný po návrate nadväzoval nové vzťahy, svedčí podľa psychologičky o nedostatku citu a o egoizme.

Myšlienky na samovraždu

Uviedla tiež, že Kramný môže mať samovražedné myšlienky. S ohľadom na svoju introvertnú povahu ich ale nijako neventiluje. Na vlastný život by si ale pravdepodobne nikdy nesiahol.

"Na spáchanie samovraždy ale chýbajú depresie alebo beznádej," povedala súdna znalkyňa. Dodala, že prípadné rozšírená samovražda mala zahrňovať aj manželku a dcéru.

Plne zodpovedný

Na súde vo štvrtok vypovedala psychiatrička. Podľa nej Kramný netrpí žiadnou duševnou poruchou. Za svoje správanie je preto plne zodpovedný.

Súd vypočul aj kamarátku zavraždenej Moniky. Svedkyňa s Kramného manželkou pracovala.

Ďalej čítali na súd výpovede ďalších svedkov, ktorých nie je potrebné predvolať. Zaznela tak napríklad výpoveď poľskej turistky, ktorá bývala v rovnakom hoteli ako Kramný s rodinou. Práve u nej hľadal obžalovaný pomoc, keď údajne našiel, ako tvrdí, mŕtve telá manželky a dcéry. "Nevyzeral ako trpiaca osoba," uviedla turistka.

Proces bude pokračovať v piatok ráno. Vypovedať bude súdny znalec či prvá priateľka Kramného.

Súd s Kramným pokračoval aj vo štvrtok, vypovedala psychiatrička, pozrite si reportáž Martina Krpača:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy