Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Suseda prehovorila o nevere, Kramný ju preveroval z Egypta
Zdielať na
Krimi

Suseda prehovorila o nevere, Kramný ju preveroval z Egypta

OSTRAVA / Pred Krajským súdom v Ostrave v kauze Petra Kramného obvineného z vraždy manželky a dcéry v Egypte vypovedal spolupracovník a kamarát rodiny Petr Kanči. Už pred výsluchom povedal novinárom, že neverí tomu, že by Kramný rodinu zabil.

Rovnaký názor má aj jeho žena Adriana, ktorú ale súd nepredvolal. Na súde Kanči priznal, že bol ochotný Kramnému požičať pas, aby mohol vycestovať z Egypta, čo ho obžalovaný žiadal. Nakoniec sa tak nestalo.

Kanči poznal Moniku Kramnú dlhšie ako jej manžela, pretože sa s jeho manželkou kamarátila od 18 rokov. "Udržovali sme kamarátsky vzťah, s Petrom sme nemali žiadne problémy. Monika bola temperamentnejšia," uviedol Kanči.

Zmena po svadbe

Podľa neho sa zmenila po svadbe. Zrejme si myslela že na tom bude finančne lepšie. "Staral sa o ňu. Snažil sa zarábať. Monika bola po svadbe nad nami taká nadradenejšia," uviedol Kanči.

Keď sa páru narodila dcéra Klárka, boli podľa svedkov štastní ako každá iná rodina, obaja sa o ňu starali.

Na súde Kanči tvrdil, že o prípadnej nevere sa s Kramným nebavili, také informácie mal len z počutia, spoločne tento problém nikdy neriešili. V prípravnom konaní ale uviedol, že priamo s Kramným preberal, že mu žena bola neverná. Kanči zároveň uviedol, že manželka Kramného trávila dosť času na počítači, hlavne na facebooku.

Rodine bolo zle

Samovražedné sklony podľa neho Kramný nemá. Jeho žena ale mala labilnejšiu povahu a bývala náladová a žiarlivá. O smrti Moniky a Kláry sa Kači dozvedel na dovolenka, na ktorú mu volal aj sám Kramný.

"Plakal, že sa stala hrozná vec. Plakal a veľmi mu nebolo rozumieť. Bolo to hrozné. Hovoril, že Monika s Klárkou sú mŕtve, že sú otrávené. Hovor nebol nejak dlhý," uviedol Kanči.

Podľa neho mu Kramný povedal, že celej rodine bolo nevoľno. "Petr hovoril, že chcel posunúť Klárku a už nedýchala a bola studená. Že z toho bol v šoku a nevedel, čo mal robiť. Otočil jej a dával prvú pomoc. Kričal na Moniku, nech vstáva a ona nereagovala," povedal súdu Kanči.

Neverná Monika

Svedkyňa a suseda rodiny Světlana Cieślarová vo svojej výpovedi priznala, že sa dopočula od kamarátky o nevere Moniky Kramnej s Jánom Rybonom, ktorý mal vo štvrtok vypvedať na súde. Podľa portálu blesk.cz sa tak dnes ale nestane. 

Jej manžel o nevere podľa jej slov povedal Kramnému. Obžalovaný sa na neveru svojej ženy pýtal susedy cez SMS-ky aj po smrti matky s dcérou. Podľa susedy mala Monika rada luxus. "Mala dve tváre. Dokázala ohovárať a byť až zlá. Na druhú stranu vedela byť milá, dokázala urobiť pre mňa čokoľvek," uviedla Cieślarová.

Fotografie, ktoré v hotelovej izbe urobila egyptská polícia založil do spisu v stredu štátny zástupca Vít Legerský. Podľa obhajkyne len potvrdzujú skutočnosť, ktorú Kramný uvádza pred súdom.

"Fotografie, ktoré štátny zástupca založil do spisu, sú oficiálnou fotodokumentáciou egyptskej polície z miesta činu. Je divné, že tá fotodokumentácia egyptskej polície prišla po takej dobe. Musím povedať, že tieto fotografie dosvedčujú to, čo môj klient vypovedal. Teda to, ako našiel svoju manželku a dcéru," uviedla Kramného obhajkyňa Jana Rejžková.

Na súde bol reportér Martin Krpač, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy