Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kramný nie je deviant. Pocity viny má, aj keď ich neprejavuje
Zdielať na

Kramný nie je deviant. Pocity viny má, aj keď ich neprejavuje

PRAHA / Opäť pokračovalo pojednávanie s Petrom Kramným, ktorý je obžalovaný z vraždy svojej ženy a dcérky na dovolenke v Egypte. Na súd predvolali ďalších dvoch svedkov. Vypovedala väzenská psychologička a po nej hotelový animátor, ktorý bol pred dvomi rokmi na mieste tragédie.

V dvanásty deň procesu s Petrom Kramným má slovo obhajoba. Či už sa to týka svedkov, alebo listinných dôkazov. V súdnej sieni tak konečne zazneli závery egyptského patológa.

"Nedomnievam sa, že egyptský patológ doktor Muhamad Nagy je natoľko neskúsený, aby nevedel, prečo píše záver do svojej správy taký, aký napísal - dehydratácia, požitie toxickej látky, ktorá se môže v tele rozložiť na iné chemické zlúčeniny…" povedala obhajkyňa Petra Kramného Jana Rejžková.

Orgány nemajú k dispozícii

Dokladá to vraj nález v žalúdkoch oboch mŕtvych. Boli vraj na nich tmavé škvrny, čo mohol spôsobiť zápal po požití chemikálie. Lenže českí súdni lekári tieto orgány údajne nemali k dispozícii.

"Nám sem neprišli tie žalúdky. Čo ak je tá stopa tam, ale bohužiaľ to už sa dnes nikto nedozvie. Nepredpokladám, že by egyptský patológ na základe rozhodnutia egyptského prokurátora nám tieto orgány poslal," dodáva Rejžková.

Elektrický prúd

Českí súdni lekári už k tomu svoje povedali. "Príčinou smrti je zlyhanie srdca pri zasiahnutí elektrickým prúdom," hovorí súdny znalec Marek Dokoupil.

"Boli zistené úrazové zmeny, ktoré nasvedčovali zasiahnutiu elektrickým prúdom, tie sa tieto nachádzali na zadnej strane krku, dolnej časti chrbta a ľavom predkolení," informuje súdna znalkyňa Margita Smatanová.

Nie je deviant

Na súde vypovedali svedkovia, ktorých si vyžiadala obhajoba. Psychologička z väzobnej väznice a animátor z egyptského hotela.

"Nie je chladný sexuálny nejaký sexuálny deviant a psychopat, to v žiadnom prípade. Pocity viny má, emócie má, aj keď ich neprejavuje," povedala psychologička Lenka Hrbáčková. V utorok sa bude súd zaoberať listinnými dôkazmi, ešte ich zostáva prečítať 6 zväzkov, potom bude proces odročený 23. septembra, kedy prídu ešte poslední svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy