Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Súd s Kramným skončil, pokračovať bude v septembri
Zdielať na

Súd s Kramným skončil, pokračovať bude v septembri

OSTRAVA / Dvojtýždenný proces spojený s okolnosťami smrti dvoch Češiek v Egypte pred ostravským krajským súdom v piatok skončil. Sudkyňa po výsluchu patológa obhajoby súd odročila. Výsluchom ďalších svedkov a čítaním listinných dôkazov bude proces pokračovať v septembri. Obžalobe z dvojnásobnej vraždy čelí Petr Kramný - otec a manžel mŕtvych. Kramný vinu odmieta.

V piatok na súde vypovedala napríklad Kramného bývalá priateľka Lucia Waśniowská. Podľa nej bol Petr žiarlivý. Kedysi ju vraj dokonca sledoval cestou z diskotéky. Chcel zistiť, či ju niekto nesprevádza.

Nezniesol rozchod

Svedkyňa na súde uviedla, že s Kramným chodila tri roky. Zoznámili sa v roku 1996. Necelý rok spolu i bývali. Ukončenie vzťahu navrhla svedkyňa. "Spolužitie mi nevyhovovalo. Petr si myslel, že sa v dvadsiatich zoberieme a budeme mať deti. To som nechcela," opísala dôvod rozchodu.

Kramný to podľa Waśniowskej niesol ťažko. "Mala som pocit, že je žiarlivý. Sledoval, keď som sa vracala z diskotéky, či ma niekto nesprevádza," povedala mladá žena už polícii. Sudkyňa v piatok jej výpoveď prečítala.

Hlavou o stenu

Dodala, že ju prehováral, aby si rozchod rozmyslela. Keď nechcela, búchal hlavou o stenu. Dodala, že raz si odniesol do práce jej mobil.

"Mama mi hovorila, že to urobil naschvál, aby zistil, s kým si píšem a volám. Ja som tomu význam neprikladala," povedala.

Poobede súd vypočul znalca v odbore súdneho lekárstva Jiřího Štefana. Podľa neho nie je úplne preukázateľné, že matka s dcérou zomreli na následky zásahu elektrickým prúdom. Práve takto ich ale podľa obžaloby Kramný v hotelovej izbe zavraždil.

Odročené na september

Hlavné pojednávanie bude pokračovať v niekoľkých termínoch v septembri. Na programe bude predovšetkým výsluch svedkov, ktorí sa na prvé predvolanie nedostavili. Jedným z nich je údajný milenec Moniky Kramnej. Kedy padne rozsudok zatiaľ nie je jasné.

"Hlavné pojednávanie bude pokračovať v termínoch od 11. do 11. septembra, 14. až 18. septembra a 23. a 25. septembra," uviedol hovorca Krajského súdu v Ostrave Dalibor Zecha.

Súd s Kramným odročila sudkyňa na september, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy