Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Petr Kramný si podľa svedkyne odfotil mŕtvu ženu a dcéru
Zdielať na
Krimi

Petr Kramný si podľa svedkyne odfotil mŕtvu ženu a dcéru

OSTRAVA / Po dvojmesačnej prestávke pokračoval proces s Petrom Kramným. A hneď prvý deň šokovala súdnu sieň jedna zo svedkýň. Podľa nej si Kramný odfotil mŕtvu manželku a malú dcéru. Ten však tvrdí, že to nie je pravda a svoj mobil odovzdal polícii.

Petr Kramný, obžalovaný z vraždy manželky a dcéry na dovolenke v Egypte, zrejme netrpí žiadnou sexuálnou deviáciou. Pred Krajským súdom v Ostrave to povedala súdna znalkyňa z oboru sexuológie.

Sexuologička Šárka Grussmannová uviedla, že Kramný nie je ani chorobne agresívny. Pripustila ale, že na niektoré podnety reagoval pozitívne. Súd sa prípadom začal opäť zaoberať po dvojmesačnej prestávke.

Žiadna deviácia

"Žiadna sexuálna deviácia nebola zistená. Nenavrhovala som žiadne opatrenia," uviedla sexuologička. Kramného testovala na sériu podnetov, ktoré by mohli preukazovať jeho sexuálnu agresivitu. "Reakcie boli pozitívne, ale nie na všetky podnety sexuálnej agresie. Pozitívne boli niektoré z nich," povedala znalkyňa na otázku obhajkyne obžalovaného Jany Rejžkovej.

Vo štvrtok pred súdom vypovedala aj psychologička Blanka Čepická, ktorá ako krízová interventka odletela za Kramným do Egypta a dva dni mu tam poskytovala psychologickú pomoc. S Kramným absolvovala dva dlhé rozhovory. Počas nich sa vyhýbala otázkam na to, či za smrť dcéry a manželky nesie zodpovednosť. "Nevnímala som to ako svoju úlohu," povedala na súde.

Bol nekľudný

Podľa nej si Kramný niektoré detaily vybavoval, iné naopak nie. "Tak to ale býva. Spočiatku bol veľmi nepokojný. Bol rád, že hovorí česky. Všetci hovorili anglicky. Pomaly sa ale upokojoval," dodala.

Kramný sa podľa nej zaujímal o to, čo ho čaká až príde domov. Napríklad mu radila, aby nekomunikoval s médiami. Radila mu aj v tom, čo má urobiť s vecami po žene a dcére.

Kramný ako introvert

Na súde vypovedala aj rodinná priateľka Kramných. S rodinou zo Žiliny sa Kramní často stretávali a navštevovali sa. Obe ženy boli v kontakte cez facebook či Skype. S Kramným svedkyňa hovorila cez telefón niekoľko dní po smrti Češiek. "Popisoval ako ich našiel, ako im bolo zle," uviedla. Verí, že muž svojich najbližších nezavraždil. "Neverím, že by niečo také mohol urobiť," povedala.

Obžalovaného pozná ako introverta, ktorý sa nikdy veľmi do rozhovorov nezapájal. Preto ju prekvapilo, ako po celej udalosti vystupoval v televízii. "V televízii som videla úplne iného pána Kramného, bol v takom emotívnom šoku. Hovoril toľko viet a slov," povedala.

Podľa informácií reportérky FTV Prima Markéty Šenkovej, by mal vypovedať na súde aj údajný milenec Moniky Kramnej.

Obvinený z vraždy

Kramného žena s dcérou zomreli koncom júla 2013 v hoteli v Hurgade, kde rodina trávila dovolenku. Médiá pôvodne špekulovali o tom, že ženy boli otrávené. Neskôr sa objavili informácie, že ich možno zabil elektrický prúd. Moravskosliezskí policajti Kramného obvinili z vraždy minulý rok vo februári.

Pozrite si reportáž FTV Prima:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy