Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Problémy pre auto Islamského štátu. Americký opravár prišiel o zákazníkov
Zdielať na

Problémy pre auto Islamského štátu. Americký opravár prišiel o zákazníkov

WASHINGTON / Majiteľ amerického autoservisu Mark Oberholtzer sa dostal do problémov pre auto, ktoré podľa vlastných slov nechal aukčnej spoločnosti. Ford s logom jeho firmy sa objavil na fotografii, ktorú zverejnil Islamský štát. Opravár teraz spoločnosť žaluje pre finančnú ujmu a poškodenie povesti.

Fotografia radikálov z Islamského štátu s autom amerického opravára pobúrila všetkých jeho zákazníkov. Celé jeho okolie ho malo za podvodníka, ktorý podporuje teroristov zabíjajúcich nevinných ľudí.

"Ľudia ho nazývali zradca. Hovorili mu, že nie je Američan, že by mal zmiznúť z tejto krajiny. Niektorí sa mu vyhrážali násilím, či dokonca smrťou," hovorí právnik Craig Eiland.

Nešťastné auto

Všetko, čo majiteľ auta Mark Oberholtzer chcel, bolo vymeniť staré auto za nové. Pred dvomi rokmi sa rozhodol využiť akciu automobilky, ktorá ponúkla možnosť výhodnejšej kúpy nového auta, ak jej človek nechá svoje staré.

Problém nastal pri strhnutí loga z dverí vozidla. Texaského opravára zastavili, že by mohol poškodiť lak. Sľúbili mu, že nálepku strhnú sami bez poškodenia.

"Povedali, že auto okamžite pošlú na aukciu a že nálepky pôjdu preč. Nevieme, kde sa stala chyba," tvrdí hovorca akučnej spoločnosti Marc Cannon.

Rok na to sa auto aj s logom jeho firmy objavilo na záberoch zo Sýrie. To viedlo k strate zákazníkov, dennodenným agresívnym telefonátom a takmer úplnému krachu firmu.

U muža už zaklopali policajti s povolením k domovej prehliadke. Kontaktovala ho aj FBI.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy