Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Francúzska polícia identifikovala tretieho útočníka z klubu Bataclan
Zdielať na

Francúzska polícia identifikovala tretieho útočníka z klubu Bataclan

PARÍŽ / Francúzske úrady dnes identifikovali tretieho z teroristov, ktorí 13. novembra zaútočili na parížsku koncertnú sieň Bataclan. Dvadsaťtriročný Francúz Fouad Mohamed Aggad zo Štrasburgu v roku 2013 odišiel do Sýrie, informovala agentúra AFP.

Aggad po streľbe v koncertnej sieni Bataclan, pri ktorej zahynulo 90 z celkom 130 obetí parížskych teroristických útokov, spáchal samovražedný atentát, keď odpálil nálož umiestnenú na svojom tele.

Aggada nezatkli

Francúzsky občan odcestoval na konci roka 2013 so skupinou ďalších zradikalizovaných mladých ľudí do Sýrie. Bol s ním údajne jeho brat. Niektorých členov tejto skupiny francúzska polícia zatkla po návrate do vlasti na začiatku roku 2014, nie však Aggada, ktorý podľa agentúry AFP zostal pravdepodobne v Sýrii.

Francúzi

V koncertnej sieni Bataclan, kde sa práve konal koncert americkej rockovej skupiny Eagles of Death Metal, útočili 13. novembra okrem Aggada ešte dvadsaťdeväťročný Francúz Omar Ismail Mostefai a Samy Amimour, tiež francúzsky občan narodený v roku 1987.

Pozrite si zábery:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy