Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Paríži otvorili reštauráciu, kde pri útokoch teroristov zahynulo 5 ľudí
Zdielať na

V Paríži otvorili reštauráciu, kde pri útokoch teroristov zahynulo 5 ľudí

PARÍŽ / Parížsky bar La Bonne Biere, ktorý bol medzi šiestimi reštauračné prevádzky napadnutými 13. novembra džihádistov, sa dnes ako prvý z nich opäť otvoril verejnosti. Uviedla to agentúra AFP.

V bare pri námestí Republiky na východe metropoly teroristi zastrelili päť osôb. "Chceme im ukázať, že sme silnejší ako oni. Chceme preto obnoviť prevádzku a znovu oživiť túto štvrť. Vykonali sme nejaké úpravy, premaľoval múry, zmazali stopy po tom zlom sne. La Bonne Biere je miestom ľudských stretnutia a zdieľanie," vysvetlila podľa AFP vedúci baru Audrey Bily prítomným miestnym i zahraničným novinárom.

Sviečky nahradili stoličky

Kvety, sviečky a odkazy na uctenie pamiatky obetí, ktoré sa za posledné týždne nahromadili na terase baru zničeného streľbou z automatických pušiek, nahradili opäť stoličky a stolíky. Za prítomnosti kamier sa tu hneď ráno zišlo asi desať klientov, ktorí popíjali kávu.

Ostatné reštauračné zariadenia, na ktoré islamisti v rovnakej časti Paríža osudný piatok zaútočili streľbou a náložami, zatiaľ znovuotvorenie neplánujú. Jedná sa o prevádzky Casa Nostra, Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Belle Equipe a Comptoir Voltaire. Z celkom 130 obetí ich ale bolo najviac v hudobnom klube Bataclan - deväťdesiat.

Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy