Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dvaja z parížskych atentátnikov sa do Európy dostali cez Grécko
Zdielať na

Dvaja z parížskych atentátnikov sa do Európy dostali cez Grécko

Zdroj: SITA

PARÍŽ / Cez Grécko, kadiaľ v posledných mesiacoch prúdi veľké množstvo migrantov, sa do Európy dostali dvaja zo samovražedných atentátnikov, ktorí sa pred týždňom odpálili pri parížskom štadióne Stade de France. S odvolaním sa na francúzskeho prokurátora o tom informovala agentúra Reuters. Situáciu sledujeme v ONLINE reportáži.

Prokurátor potvrdil, že pri zásahu v Paríži zahynula Abaaoudova sesternica. Identita tretieho tela známa nie je. Bilancia atentátov vzrástla na 130 obetí.

Francúzsky premiér Manuel Valls vyhlásil, že Francúzsko je po minulotýždňových parížskych útokoch, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch pod "stálou hrozbou". Citovala ho agentúra AP.

Pravda

Valls rozhovore pre francúzsku televíziu povedal, že francúzskemu ľudu "dlhuje pravdu" a následne zdôraznil, že vyšetrovatelia nevedia, či sú v krajine aktívne aj ďalšie extrémistické skupiny.

"Je to pravdepodobné," dodal. Francúzska polícia podľa jeho slov od minulotýždňových útokov vykonala už približne 600 razií zameraných na dopadnutie islamistických militantov.

Brat útočníka

Naďalej pritom pátra po Salahovi Abdeslamovi, bratovi jedného zo zabitých útočníkov, ktorý je na úteku a nie je zrejmé, či sa ešte nachádza vo Francúzsku.

Útoky z 13. novembra, ku ktorým došlo na šiestich miestach Paríža, si vyžiadali dohromady 130 obetí na životoch a 352 zranených, z ktorých mnohí sú v kritickom stave. K zodpovednosti za ne sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát.

Situáciu v Paríži sledujú reportéri Martin Krpač a Rasťo Striško.

Zdielať na

Najčítanejšie správy