Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Americká skupina Eagles of Death Metal opäť vystúpila v Paríži, na koncerte U2
Zdielať na

Americká skupina Eagles of Death Metal opäť vystúpila v Paríži, na koncerte U2

PARÍŽ / Americká rocková skupina Eagles of Deth Metal, ktorej novembrové vystúpenie v Paríži sa stalo terčom útokov teroristov, v pondelok opäť koncertovala vo francúzskej metropole. Divákom zahrala na záver koncertu írskej kapely U2.

"V novembri ich okrali o pódium. Radi by sme im dnes v noci ponúkli to naše," uviedol amerických hudobníkov spevák U2 Bono. Americká skupina zahrala pieseň I Love You All The Time. 

O účasti Eagles of Death Metal sa špekulovalo. Kapela U2 po atentátoch v Paríži zrušila dva svoje koncerty, ktoré fanúšikom nahradila teraz. Prvý z nich sa odohral v nedeľu, americká skupina na ňom napriek očakávaniu nevystúpila.

Masaker v koncertnej sále Bataclanm kde Eagles of Death Metal vystupovali, bol najkrvavejšou časťou teroristického útoku z 13. novembra. Celkovo zomrelo 130 ľudí, z toho 90 v Bataclane.

Pondelkový koncert U2, rovnako ako ten nedeľný, sprevádzali mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Nad halou, ktorá má kapacitu až 20 000 ľudí, dve hodiny pred otvorením krúžila helikoptéra, napísala agentúra Reuters.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy