Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Holandský policajt chcel predať suvenír zo zostreleného lietadla MH 17, zatkli ho
Zdielať na
Zahraničie

Holandský policajt chcel predať suvenír zo zostreleného lietadla MH 17, zatkli ho

AMSTERDAM / Holandská polícia zatkla strážcu zákona, ktorý sa pokúšal na internete predať "suveníry" z malajzijského lietadla, ktoré zostrelili minulý rok v lete na východe Ukrajiny. Neprežil nikto z 298 ľudí na palube. Medzi nimi boli prevažne Holanďania.

Policajt bol podľa policajného komuniké zatknutý pre podozrenie zo sprenevery a postavený mimo služby. Predať sa pokúsil kus látky, ktorý sa používal počas vyšetrovania na mieste nešťastia na Ukrajine, rovnako aj balíček vreckovie aeroliniek Malaysia Airlines a ďalšie predmety pochádzajúce z lietadla.

Medzinárodné vyšetrovanie príčin katastrofy letu MH17 dospelo k záveru, že malajzijský boeing letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur zostrelila protiletecká raketa Buk ruskej výroby. Moskva označila správu holandských vyšetrovateľov za skreslenú.

Internetový obchod, v ktorom sa predmety ponúkané policajtom objavili, pohoršujúcu ponuku stiahol Policajt chcel za predmety, ktoré označoval za "nástenné dekorácie", 1 500 eur. Vyšetrovanie ma zistiť, či skutočne pochádzali z lietadla.

Pozrite si archívnu reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy