Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Počas teroristických útokov v Paríži sa zranila slovenská študentka Danka
Zdielať na

Počas teroristických útokov v Paríži sa zranila slovenská študentka Danka

PARÍŽ/PREŠOV / Počas teroristického útoku v Paríži sa zranila slovenská študentka Danka, ktorá skončila v nemocnici. Potvrdil to aj docent z parížskej univerzity, kde je študentka na stáži aj Ministerstvo zahraničných vecí.

Podľa ministerstva zahraničných vecí zranenie študentky nesúvisí s teroristickými útokmi v parížskej štvrti Saint-Denis. 

Podobné vyjadrenie poskytla aj Prešovská univerzita.

Zranenie zápästia

"Potvrdzujeme, že študentka Prešovskej univerzity v Prešove, ktorá sa v rámci programu Erazmus nachádza v Paríži, utrpela zranenie zápästia," píše sa vo vyjadrení Prešovskej univerzity.

"Prešovská univerzita v Prešove bezprostredne po teroristických udalostiach v Paríži kontaktovala partnerskú univerzitu, ktorá potvrdila, že všetci študenti PU v Prešove nachádzajúci sa na výmennom pobyte v Paríži, sú v poriadku," píše sa ďalej vo vyhlásení.

Zranila sa mimo Paríža

"Náš úrad v Paríži opätovne preveril zoznamy obeti a zranených z teroristických útokov z 13 novembra, kde sa žiadny občan SR nenachádza. Aj napriek tomu sme však kontaktovali dotyčnú mladú dievčinu a tá je v poriadku, zranila sa pri inej okolnosti (mimo Paríža), ktorá nemá vôbec nič spoločné s teroristickými útokmi,"uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano. 

Pozrite si priložené video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy