Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Abdeslam nemusí byť jediný terorista na úteku, píše Le Parisien
Zdielať na

Abdeslam nemusí byť jediný terorista na úteku, píše Le Parisien

PARÍŽ / Francúzska polícia má ďalšiu podozrivú osobu. Muža, ktorý sledoval strojcu atentátov v Paríži Abdelhamid Abaaouda. Niekoľko metrov za ním sa nenápadne pohyboval neznámy človek, píše Le Parisien. A to s tým, že na úteku tak môže byť ďalší atentátnik z Paríža.

Abaaoud zaparkoval čierne auto Seat Leon na parížskom predmestí Montreuil, nastúpil do metra na stanici Croix-de-Chavaux a odviezol sa na zastávku Nation. Niekoľko metrov za ním sa nenápadne pohyboval ďalší muž.

Totožnosť neznáma

Keď zo stanice Nation vyšiel na ulicu, bol len niekoľko metrov od baru Comptoir Voltaire, v ktorom sa odpálil samovražedný atentátnik Brahim Abdeslam.

Zo záznamov bezpečnostných kamier sa nedá zistiť identita muža, ktorý Abaaouda sleduje, ale záhadný muž sa vyskytuje v jeho blízkosti aj na stanici Croix-de-Chavaux.

Ďalší terorista na úteku?

Zdroje blízke vyšetrovaniu pre Le Parisien povedali, že špecialisti teraz analyzujú, či by mohlo ísť o tú istú osobu, ktorá sa minulú stredu odpálila v byte na predmestí Saint-Denis počas policajnej operácie zameranej na Abaaoudovo dolapenie.

"Ak nejde o jednu a tú istú osobu, potom máme na slobode po Salahovi Abdeslamovi aj ďalšieho teroristu," doplnil zdroj novín.

Polícia minulú stredu podnikla v Saint-Denis rozsiahlu operáciu, pri ktorej zaútočila na Bendaoudov byt. Pri zásahu prišiel o život Abaaoud, jeho sesternica Hasna Aitboulahcenová, ako aj tretia, zatiaľ neidentifikovaná osoba.

Polícia vtedy zadržala aj osem podozrivých:

Najčítanejšie správy