Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovenka svedkom razie v Paríži. Býva vedľa úkrytu teroristov
Zdielať na

Slovenka svedkom razie v Paríži. Býva vedľa úkrytu teroristov

PARÍŽ / Reportér TV JOJ Rasťo Striško sa stretol priamo na mieste policajnej razie v parížskej štvrti Saint-Denis s moslimskou ženou, ktorá boj polície s teroristami prežila v susednom byte. Ide o Slovenku, ktorá v krajine žije a konvertovala na islam.

Francúzska polícia v stredu ráno vykonala v parížskej štvrti Saint-Denis rozsiahlu raziu. Cieľom boli teroristi napojení na piatkové parížske atentáty, pri ktorých zahynulo 129 ľudí.

Policajti obkľúčili jeden z bytov, kde sa teroristi ukrývali.

Ako vo filme

Vo vedľajšom byte celú drámu sledovala žena, s ktorou sa deň po razii stretol reportér TV JOJ Rasťo Striško. Arabia je Slovenka, ktorá žije v Paríži a konvertovala na islam.

"V živote som to nevidela. Myslela som si, že som vo filme," hovorí mladá žena.

Arabia žije v Saint-Denis 15 rokov, má francúzske občianstvo.

Zásah proti teroristom prežila s deťmi skrčená v rohu pri stene svojho bytu. "Pýtala som sa, čo sa deje. Povedali mi, že mám zatvoriť, že mi nemôžu nič povedať. Zatvorte okno a zhasnite svetlo, povedali," opisuje.

Jej domov je Paríž

Zásah špeciálnych jednotiek má stále pred očami. Stále počuje krik, ktorý znel vždy, keď prestala ohlušujúca streľba. "Policajti hovorili, že máme otvoriť dvere, že nám neublížia," spomína na okamihy hrôzy.

"Potom sme počuli výbuch. Žena začala kričať a potom bolo ticho," dopĺňa. "Bolo to ako keby ona vybuchla alebo niekto do nej strelil," tvrdí.

Napriek zložitej situácii v Paríži sa ale Arabia na Slovensko vrátiť nechystá. 

Pozrite si rozhovor reportéra Rasťa Striška s Arabiou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy