Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka s bábätkom uviazli po zrážke pod autom, zachraňovali ich svedkovia
Zdielať na

Matka s bábätkom uviazli po zrážke pod autom, zachraňovali ich svedkovia

NEWCASTLE / Dav okolostojacich ľudí v austrálskom meste Newcastle zdvihol auto z matky a jej bábätka uväznených pod týmto vozidlom, ktoré ich zrazilo, keď kráčali okolo kaviarne. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním a na informácie austrálskej stanice ABC.

Svedkovia uviedli, že auto nacúvalo z parkoviska do kaviarne, popritom narazilo do zaparkovaného vozidla a zrazilo na zem ženu, ktorá niesla dieťa.
Majiteľ vedľajšej krčmy Mark Chegwidden takisto pomáhal vytiahnuť ženu spod auta.

"Zavolali sme záchrannú službu so zdvihákom, ale potom sme všetci prišli k záveru, že bude rýchlejšie a pohotovejšie, ak vozidlo všetci zdvihneme. Nakoniec sa nás našlo 15 ľudí a spoločne sme ho nadvihli," uviedol Chegwidden pre ABC.

V nemocnici

"Len sme ho nadvihli a jeden odvážny muž skočil podeň a vytiahol ju von," opísal dramatickú situáciu Chegwidden.

"Dieťa malo škrabance na celej hlave a malo ju aj poriadne zakrvavenú. Žena bola tiež celá poudieraná a doškriabaná," pokračoval majiteľ krčmy.

"Veľa nerozprávala, len ležala na chrbte - s úľavou, že sa dostala spod auta a jej dieťa je v poriadku," dodal.

Zlomeniny

Polícia informovala, že matku a dieťa odviezli do nemocnice. Matka má zlomeniny, dieťa budú lekári pozorovať kvôli prípadným zraneniam hlavy.

Vodiča odviedla polícia na testy na alkohol. Vyšetrovanie prípadu prebieha.

Nehody sú takmer na dennom poriadku. Pred nejakým časom havarovala matka s dieťaťom v aute. Skončili v priekope, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy