Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitá vodička (32) viezla svoje deti k lekárovi, nafúkala viac ako 2 promile
Zdielať na

Opitá vodička (32) viezla svoje deti k lekárovi, nafúkala viac ako 2 promile

ŽARNOVICA / Na polícii skončila tridsaťdvaročná žena z obce Hodruša Hámre, ktorá šoférovala pod vplyvom alkoholu. Nafúkala viac ako dve promile. V aute mala aj dve deti, ktoré viezla k lekárovi.

Vodičku na výjazde zo Žarnovice zastavila bežná kontrola krátko pred deviatou ráno. Žena viezla v aute svoje dve malé deti.

Nafúkala 2,25 promile

Tvrdila, že s nimi ide k lekárovi a potom na technickú kontrolu. Deti vo veku dva a pol a šesť rokov sedeli na zadných sedadlách.

"Tridsaťdvaročná žena z obce Hodruša Hámre nafúkala 2,25 promile," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Andrea Petrovičová.

Polícia mladej vodičke nedovolila pokračovať v jazde. Deti sa vrátili s príbuznými domov, ju zadržala polícia. Skončila na oddelení v Žiari nad Hronom.

Trestné stíhanie

Vodička sa za viac ako dve promile nevyhne trestnému stíhaniu. Po vypočutí ju prepustili, o treste rozhodne súd.

Podľa dopravného psychológa fungujú opití vodiči za volantom ako vabang. " Aj to slovenské porekadlo hovorí, že dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, kým sa nerozbije," hovorí Ján Záskalan.

Dopravný psychológ sa stretáva s podobnými prípadmi. Poskytuje poradenstvo, ktoré je štátom nariadené pre vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. "Policajný aparát alebo silové zložky štátu v tomto dokážu niekedy pomôcť, aby sa človek vôbec zamyslel nad sebou a možno prehodnotil niektoré veci," dodal psychológ.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy