Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajná naháňačka pri Michaloviciach. Opitý vodič (22) skončil v kanáli
Zdielať na
Krimi

Policajná naháňačka pri Michaloviciach. Opitý vodič (22) skončil v kanáli

MICHALOVCE / Divoká policajná naháňačka sa strhla v piatok nadránom na východe Slovenska. Mladý muž sa podľa slov jeho otca poriadne opil a s kamarátom nasadol do auta. Krkolomná jazda sa nezaobišla bez následkov. Vodiča zastavovali policajti, no on údajne na to vôbec nereagoval a začal unikať. V ťažko dostupnom teréne našli jeho auto vraj až po niekoľkých hodinách.

Posádke auta bola vraj po celý čas v pätách policajná hliadka. Vodič sa ale bezohľadne rútil ďalej. Kľučkoval po úzkych uličkách až sa jej údajne stratil z dohľadu. Podľa miestnych obyvateľov, po vodičovi policajti aj strieľali.

"Urobil veľkú chybu, že utekal. Ale on sa bál," povedal vodičov otec. V obci Pavlovce nad Uhom strhol volant do poľa. Potom unikal približne 100 metrov, no kaskadérsky kúsok už nezvládol.

Skončil v kanály

Divoká naháňačka sa skončila až v krovinatom poraste, kde vodič zaparkoval svoje auto. Dvojčlennej posádke museli pomôcť záchranári. "22-ročný vodič zišiel z cesty do odvodňovacieho kanála hlbokého približne 3 metre a následne narazil na breh kanála," uviedol hovorca Krajskej polície Košice Alexander Szabó.

Údajne na mol opitý mladík vyšiel zo zdemolovaného auta po svojich. Horšie bol na tom jeho 38-ročný spolujazdec. Utekal preto privolať pomoc. "On prišiel domov v bezvedomí. Bol opitý a vôbec nič si nepamätal," dodal otec vodiča.

"Vodič utrpel zranenia s dobou liečenia do 10 dní a jeho spolujazdec zranenia s dobou liečenia 3 mesiace," upresnil policajný hovorca Alexander Szabó.

Rozčúlený otec

Havarované auto uviaznuté v húštine nebolo z cesty vôbec vidieť. Policajtom sa ho napokon podarilo nájsť, no posádka bola už fuč. Miesto nehody policajti opáskovali a kriminalistický technik zaistil stopy. Ondrejovi bude na zistenie požitia alkoholu odobratá krv. No pravdepodobne z toho nevyviazne bez trestu.

"Môj syn nikdy v živote nepil, ale raz vypil, to sa stáva. Ale policajti ho nemajú čo strašiť, alebo plašiť," myslí si otec vodiča auta. Polícia už začala voči mladíkovi trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy