Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajti ma donútili vyskočiť z okna, tvrdí recidivista
Zdielať na

Policajti ma donútili vyskočiť z okna, tvrdí recidivista

BRNO / Zadržaný muž tvrdí, že ho policajti napadli a nútili, aby vyskočil z piateho poschodia. Kriminalisti ale hovoria, že recidivista klame. Policajti skončili pred súdom.

K incidentu údajne došlo na polícii v centre Brna. Roman Leikeb, Jiří Zemánek  a Petr Kölbl chceli od recidivistu Romana Tesaře, aby sa priznal ku krádeži, o ktorej muž nič nevedel. Policajti boli neoblomní. Podľa obžaloby Romanovi povedali, že ak priznanie nepodpíše, radšej by sa mal zabiť.

"Bol som na výsluchu na polícii, kde ma dohnali k tomu, aby som vyskočil z okna. Vážne som si zlomil nohu a podstúpil operáciu. Pri dopade ma zbili a kopali do mňa," uviedol Tesař v liste.

Štandardný postup

Prípad prevzala Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov a trojica policajtov tak čelí okrem iného obžalobe z účasti na samovražde a z mučenia. Muži skončili na súde.

Policajti ale obvinenia odmietajú. Tvrdia, že ich postup bol štandardný. "Veríme tomu, že to vysvetlíme, že sa pred týmto súdom obhájime," povedal Kölbl.

Skočil sám

Policajti pripúšťajú, že recidivista im skutočne utiekol. Tvrdia ale, že mu nijako neublížili a nedonútili ho skočiť z okna. Podľa ich verzie Tesař skočil sám.

"Žiadneho trestného činu som sa podľa môjho názoru nedopustil a cítim sa nevinný," dodal obžalovaný Kölbl.

"To, čo je tam popísané, sa nezakladá na pravde a nie je pravda. Necítim sa vinný," povedal Zemánek.

Osemročný trest

Sudca si všetkých zúčastnených vypočul a upozornil na ich minimálne neštandardné chovanie policajtov pri riešení tohto prípadu. Dôležité budú aj svedecké výpovede ďalších mužov zákona a tiež znalecké posudky.

Policajtom hrozí až 8-ročný trest.

Policajti skončili na súde, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy