Polojasno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Zlodeji ukradli z obchodu v Nových Zámkoch 20 kilové kladivo
Zdielať na

Zlodeji ukradli z obchodu v Nových Zámkoch 20 kilové kladivo

NOVÉ ZÁMKY / Z obchodu v Nových Zámkoch odniesli bez platenia traja muži 20 kilové búracie kladivo. Zachytila ich priemyselná kamera. Majitelia obchodu dúfajú, že ich niekto na zázname spozná.

Do hobby centra v Nových Zámkoch prišli traja muži. Kúpili si pílu za 1,30 eur a odniesli si elektrické ručné náradie za šesť stoviek.

"Tvrdili, že sa im zasekol zámok, že to treba odpíliť, tak som ich zaviedol do zadnej časti predajne," opisuje predavač z obchodu Marek.

Kým dvaja z nich zasypali predavača otázkami, nižší tmavovlasý muž sa zo záujmom prechádzal medzi regálmi. Následne sa zjavil s kufríkom v ruke a položil ho ku vchodovým dverám.

Premyslená taktika

"Keďže sa po maďarsky rozprávali, ja som im nerozumel. Ten pán, ktorý platil, so mnou hovoril po slovensky, stále ho oslovovali pán majiteľ, šéf. Možno je to nejaká firma. Akurát, že kúpili búracie kladivo zadarmo," hovorí nešťastný predavač.

Nižší tmavovlasý muž medzitým stihol dať dole z kufríka s 20 kilovým búracím kladivom obal a vyniesol ho z predajne.

"Cez uličku ho vynášal von. Ja som bol v zadnej časti predajne. Ani som ho nevidel, ani on mňa nevidel, ale obal nám nechal a ňom boli ešte aj otlačky," opisuje Marek.

Zohratá partia nezaparkovala pred obchodom, ale o kúsok ďalej.

Nepoznáte ich?

Na záberoch jednej z kamier vidieť v rovnakom čase prechádzajúcu bielu dodávku, pravdepodobne starší Ford Transit, ktorým sa majstri doviezli.

Celú záležitosť už rieši polícia.

"Žiadame o pomoc pri stotožnení osôb na záberoch, akékoľvek informácie o podozrivých mužoch, môžete oznámiť na číslo 158,"
vyzýva nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

"Nemal som šancu to ovplyvniť, to by bolo najideálnejšie pre všetkých, s tým kladivom po prstoch," dodáva nešťastný predavač.

Pozrite si reportáž a pomôžte vypátrať zlodejov:

Súvisiace články