Jasno
16°
Bratislava
Ukradnutý prsteň je predajný v Afrike alebo Ázii, myslí si odborník
Zdielať na

Ukradnutý prsteň je predajný v Afrike alebo Ázii, myslí si odborník

BRATISLAVA / Dvaja anglicky hovoriaci zlodeji ukradli z luxusného klenotníctva prsteň v hodnote viac ako 300 tisíc eur. Podľa odborníka ale prsteň na Slovensku nebudú vedieť predať a už vôbec nie za takú cenu, za akú ho ponúkali v obchode.

Na prvý pohľad sa tvárili seriózne. Do klenotníctva ale prišli s jediným zámerom - kradnúť. Na začiatku si šperky obzerali, potom si vyžiadali niečo špeciálne.

"Bol to prsteň v hodnote vyše 300 tisíc eur," uviedla PR konzultantka spoločnosti ALO Diamonds Kateryna Matušková.

Nepredajný kúsok

Prsteň z bieleho zlata a s osadenými 156 diamantami ukradli. zatiaľ čo jeden rozptyľoval personál s certifikátom, druhý muž z krabičky šperk vytiahol. "Vyšetrovanie naďalej pokračuje," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa odborníka je prsteň v tejto podobe na legálnom trhu na Slovensku aj v okolitých krajinách nepredajný. Úlohou polície je zistiť, kam zlodeji s prsteňom zmizli. "Predpokladám, že v niektorých krajinách Afriky, alebo Turecka, Ázie by sa mohol dať predať. Za cenu nižšiu aká je jeho skutočná cena," uviedol prezident Asociácie policajtov vo výslužbe Eduard Pokorný.

Speňažiť by sa dal len po úprave. "Pretože je to unikátny kus. Sú z neho fotodokumentácie a autor prsteňa by ho spoznal," myslí si Pokorný.

Luxusné hodinky

Rovnako v zahraničí mohli skončiť aj hodinky z lúpeže z roku 2010. Sedem mužov v kuklách sa dostalo do obchodného domu, kde porozhadzovali dymovnice. Aby ich nemohli zaznamenať priemyselné kamery.

Z luxusného klenotníctva vtedy zobrali hodinky za desaťtisíce eur. Lúpež im trvala tri minúty.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy