Skoro jasno
20°
Bratislava
V Bratislave ukradli diamantový prsteň, spoločnosť ponúka tisíce eur za pomoc
Zdielať na
Krimi

V Bratislave ukradli diamantový prsteň, spoločnosť ponúka tisíce eur za pomoc

BRATISLAVA / Z bratislavského luxusného klenotníctva zmizol diamantový prsteň v hodnote niekoľko stoviek tisíc eur. Spoločnosť ALO Diamonds ponúka 20 000 eur ponuku za informácie, ktorú pomôžu chytiť zlodejov.

Do klenotníctva v nákupnom centre vošli dvaja seriózne vyzerajúci muži v dopoludňajších hodinách. Spočiatku obzerali sklené vitríny s luxusnými kúskami, potom chceli niečo naozaj špeciálne.

Viac ako 300 tisíc eur

Zamestnanci im najprv doniesli veľmi drahý prsteň, ktorí sa im síce páčil, no stále to vraj nebolo ono. Keď im nakoniec ukázali najdrahší klenok v predajni, neváhali a ihneď boli rozhodnutí. "Bol to diamantový prsteň v hodnote vyše 300 tisíc eur, osadený 156 diamantami," uviedla PR konzltantka spoločnosti Kateryna Matušková.

Následne si ho pod dozorom zamestnancov z každej strany poprezerali a vyžiadali certifikát. Keď sa nakoniec rozhodli, išli k pultu. No keďže nemali toľko peňazí nechali si ho rezervovať a odložiť, že sa poň s istotou vrátia.

Ukradol ho z krabičky

Zamestnankyňa prsteň zabalila a previazala mašľou. No jeden z nich sa opäť zaujímal o rôzne parametre a tak priniesol certifikát a šikovne ho dal tak aby druhému nebolo vidieť na ruky. Ten počas rozhovoru krabičku rozviazal, pootvoril, jedným prstom masívny šperk vybral a opäť ju zaviazal. A po dohode, že si poň prídu spokojne odišli. Zamestnanci si vôbec nič nevšimli. Keď to zistili podali na polícii trestné oznámenie

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedol hovorca polície Michal Szeiff.

Majiteľ luxusného klenotníctva ponúka za akékoľvek informácie k chyteniu zlodej nemalú finančnú odmenu. "Majiteľ ponúka odmenu 20 000 eur," dodala Matušková.

Osadený centrálny kameň má 5 karátov. Prsteň je jedinečný svojho druhu a bez originál certifikátu ho nie je možné predať. Iba ak na čiernom trhu.

Luxusný diamantový prsteň má hodnotu stoviek tisíc eur:

noviny.sk

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy