Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Egypťania kontrolujú kamerové záznamy z letiska, hľadajú stopy
Zdielať na

Egypťania kontrolujú kamerové záznamy z letiska, hľadajú stopy

KÁHIRA / Egyptské úrady kontrolujú záznamy z kamier na letisku v Šarm aš-Šajchu a pátrajú po akejkoľvek podozrivej aktivite súvisiacej s pádom ruského dopravného lietadla. Informovala o tom agentúr Reuters s odvolaním sa na nemenovaných bezpečnostných predstaviteľov.

"Chceme zistiť, či napríklad niekto neprešiel okolo bezpečnostných pracovníkov alebo detektorov kovov. Snažíme sa rovnako zistiť, či nedošlo k nejakej neobvyklej činnosti policajtov či letiskového personálu," uviedol nemenovaný zdroj.

Výsluch personálu

Ide o vôbec prvý náznak, že aj egyptské úrady by sa mohli domnievať, že sa na páde lietadla mohol niekto podieľať.

Podľa zdrojov agentúry AP rovnako zahájili vyšetrovanie letiskového personálu, ktorý prišiel do kontaktu so zrúteným ruským strojom. Niekoľko zamestnancov už vypočuli.

Nikto neprežil

Minulú sobotu sa na Sinajskom polostrove zrútilo lietadlo ruskej spoločnosti MetroJet letiacej z letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu. Nešťastie neprežil nikto z 224 ľudí, ktorí boli na palube.

Američania a Briti majú podozrenie, že skazu stroja mohol zaviniť teroristický útok. K útoku na lietadlo sa prihlásila odnož Islamského štátu zo Sinajského polostrova.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy