Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Egypt zablokoval ruské lietadlo, chcelo letieť napriek poruche
Zdielať na

Egypt zablokoval ruské lietadlo, chcelo letieť napriek poruche

KÁHIRA/MOSKVA / Egyptská obsluha letiska v letovisku Hurghada pri Červenom mori nenechala v pondelok ráno vzlietnuť ruské lietadlo s turistami, ktorí smerovali do uralského Permu napriek technickým závadám. Egypťania stroj zablokovali letiskovou technikou, aby kapitánovi zabránili odletieť.

Permské letisko medzitým zmenilo čas príletu z Hurghady zo skorého rána na podvečer.

"Posádka bola pripravená letieť, ale Egypťania jej nedali povolenie. Boja sa o nás viac než naši piloti. Náš kapitán nás tri hodiny kŕmil rozprávkami, že o 20 minút poletíme. Egypťania dokonca museli lietadlo obkľúčiť autami, aby náš pilot so strojom nevzlietol," citoval permský server V kurze sms správu od jednej z pasažierok určenú jej dcére.

Na palube stroja Airbus A321 spoločnosti Uralskije avialinii bolo 220 turistov, ktorá museli opustiť lietadlo. Stroj následne odtiahli do hangáru na opravu.

Pád lietadla

Obavy obsluhy egyptského letiska sú podľa serveru úplne pochopiteľné, pretože lietadlo rovnakého typu s ruskými turistami sa v sobotu zrútilo na Sinajskom polostrove. Katastrofu neprežil nikto z vyše 200 ľudí na palube lietadla ruskej spoločnosti Kogalymavia letiaceho z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu.

Ruské médiá označujú nešťastie za najhoršie v celých dejinách ruského letectva.

V sobotu sa v Egypte zrútilo lietadlo s vyše 200 ruskými cestujúcimi na palube, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy