Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kameramanka, ktorá podkopávala nohy migrantom, chce žiť v Rusku
Zdielať na

Kameramanka, ktorá podkopávala nohy migrantom, chce žiť v Rusku

BUDAPEŠŤ/MOSKVA / Prepustená maďarská kameramanka Petra László, ktorá na srbsko-maďarskej hranici podrazila nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kopala do migrantov, uvažuje o vysťahovaní sa do Ruska. V rozhovore pre denník Izvestija vyhlásila, že tak urobí hneď po tom, čo jej prípad súd v Maďarsku uzavrie.

"Uvažujeme nad Ruskom a premýšľame o tom, že sa naučíme rusky. Pre nás je teraz dôležité Maďarsko opustiť. Rozhodneme sa až po procese," dodala Petra László.

Za incident na hraniciach, ktorý vtedy vyvolal na internete rozsiahle pobúrenie a pre ktorý bola obvinená z výtržníctva, hrozia kameramanke až tri roky za mrežami. Jej advokát ale predpokladá, že vyviazne s 18-mesačnou podmienkou.

Ľutuje

Petra László v rozhovore s ruským denníkom zopakovala svoje niekdajšie tvrdenie, že nechcela utekajúceho utečenca napádať a že konala v sebaobrane, pretože ju blížiaci sa dav vydesil.

"Utečenci utekali mojim smerom, bolo to desivé," povedala. "Začali ma tlačiť. To bol dôvod, prečo som jedného migranta kopla. Aby do mňa netlačili. Bola to obranná reakcia," dodala s tým, že si nevšimla, že jeden z utečencov niesol dieťa. "Je mi ľúto, že sa to tak odohralo. Bola chyba, že som tam zostala a ďalej filmovala, namiesto, aby som utiekla," uviedla.

Sýrsky tréner

Kameramanka chce zažalovať utečenca Usáma Abdala Muhsína, ktorému podrazila nohy, keď utekal so svojim sedemročným synom. Ako dôvod žaloby uviedla to, že Muhsín zmenil svoje svedectvo, v ktorom najprv dával vinu polícii.

Muhsín, ktorý v Sýrii pôsobil ako tréner, dostal po incidente zamestnanie vo futbalovej škole v Španielsku. Neskôr sa objavili správy, podľa ktorých v Sýrii bojoval za radikálov. Tieto obvinenia odmietol.

Petra László tiež zvažuje, že v Maďarsku zažaluje sociálnu sieť Facebook pre to, že údajne vymazala skupiny, ktoré ju podporovali. Dodala, že nedotknuté naopak zostali tie facebookové skupiny, ktoré volali po jej smrti.

Video vyvolalo pobúrenie po celom svete:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy