Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn Češky Michalákovej prosil, aby sa s ňou nemusel stretávať
Zdielať na

Syn Češky Michalákovej prosil, aby sa s ňou nemusel stretávať

PRAHA / Češka Eva Michaláková prišla o svojich synov. Komisia pre sociálno-právnu ochranu detí v Nórsku stratu synov odôvodnila ich nezáujmom a nechuťou k biologickej matke. S oboma chlapcami má Michaláková zákaz styku. Mladšieho komisia odporúčala na adopciu.

V zdôvodnení sa píše, že starší Denis sa nechce s Evou Michalákovou stýkať: naposledy sa videli vlani v marci. K ďalšiemu stretnutiu sa ho údajne pokúšali presvedčiť ako pestúni, ktorí ho majú v starostlivosti, tak aj odbor sociálno-právnej ochrany detí, ale neúspešne. Uvádza sa to v texte rozhodnutia nórskeho úradu z 24. septembra, ktorého znenie má k dispozícii český denník Právo.

"Denis stanovil pri návšteve sociálnej pracovníčky v rodine 12. januára päť jasných požiadaviek, ktoré musí Michaláková splniť, aby sa s ňou bol ochotný stretnúť. Nesmie ho objímať, zdvíhať, pýtať sa ho, či sa chce presťahovať do Česka alebo k nej domov, fotografovať ho a mať so sebou telefón ani fotoaparát. Matka pri stretnutí 20. januára na tieto požiadavky pristúpila, avšak syn sa s ňou aj naďalej odmieta stretnúť," píše sa v rozhodnutí.

Denis sa podľa slov komisie nechce stretnúť ani s otcom Josephom, ktorého na rozdiel od bývalej manželky nezbavili rodičovských práv.

U mladšieho Davida dospela komisia k názoru, že v jeho najlepšom záujme bude adopcia. Podľa správy si mladší chlapec vytvoril silný vzťah k pestúnom a Michalákovcov nepovažuje za rodičov.

Úrady o odobratí detí Eve Michalákovej rozhodli ešte minulý týždeň. "Som veľmi pobúrená tým výsledkom, pretože sme boli uistení, že adopcia neprichádza do úvahy. Ja tomu rozhodnutiu nerozumiem," povedala vtedy ministerka práce a sociálnych vecí Michaela Marksová.

Téme sa v reportáži venoval reportér TV JOJ Martin Krpač, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy