Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ruské vojnové lode zasiahli infraštruktúru Islamského štátu
Zdielať na

Ruské vojnové lode zasiahli infraštruktúru Islamského štátu

DAMASK,MOSKVA / Ruské ministerstvo obrany informovalo, že štyri ruské vojnové lode zasiahli v noci na štvrtok v Sýrii infraštruktúru Islamského štátu (ISIS). Strely zasiahli dielne na výrobu granátov a výbušných zariadení, veliteľské centrá, muničné sklady, sklady pohonných hmôt a výcvikové tábory, uvádza sa podľa agentúry Reuters v dnešnom vyhlásení na webovej stránke ministerstva obrany.

Agentúra Interfax vo stvrtok citovala vyhlásenie hlavného veliteľa ruského vojenského letectva Viktora Bondareva, ktorý spresnil, že od 30. septembra, keď sa začala ruská operácia v Sýrii, ruské lietadlá zasadili objektom ISIS spolu 112 vzdušných úderov.

Bondarev doplnil, že všetky vypálené bomby a rakety zasiahli určený cieľ. Každej akcii podľa neho predchádza dôsledná príprava posádky alebo obsluhy.

Konzultácie s Irakom a Iránom

"Študujeme údaje získané z dronov, ako aj snímky vesmírnej rozviedky," uviedol. Spresnil, že po návrate z misie sa vyhodnocuje úspešnosť každej z posádky lietadiel, okrem iného aj na základe záberov z družíc, bezpilotných lietadiel a údajov vojenskej rozviedky.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov podľa agentúry RIA Novosti uviedol, že Rusko konzultuje trajektóriu okrídlených rakiet vypaľovaných z vojnových lodí Kaspickej flotily s Irakom a Iránom.

Civilné obete

RIA Novosti poznamenala, že videozáznam zásahu stanovených cieľov v Sýrii raketami vypálenými z ruských lodí je dostupný aj na kanáli YouTube ruského ministerstva obrany.

Bondarev zdôraznil, že počas ruských leteckých operácií v Sýrii nebol zasiahnutý nijaký civilný objekt. Sýrska opozícia i západné štáty však tvrdia opak: podľa nich došlo k obetiam na životoch z radov civilistov, ako aj k zásahu pozícií umiernenej sýrskej opozície, ktorá bojuje proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Pozrite si video ruského ministerstva obrany:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy