Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smrteľná nehoda v Chorvátsku. Havarovalo slovenské pohrebné auto
Zdielať na

Smrteľná nehoda v Chorvátsku. Havarovalo slovenské pohrebné auto

ZATON DOLI / Tragická smrť 26-ročného Slováka v Chorvátsku má neuveriteľnú dohru. Neďaleko miesta, kde zahynul, sa stala ďalšia smrteľná nehoda. Podľa chorvátskych médií ju tentoraz spôsobil slovenský vodič pohrebnej služby, ktorý išiel vyzdvihnúť telo nebohého motorkára.

Auto pohrebnej služby vyrazilo z Detvy. Jeho vodič mieril do Dubrovníka, kde mal na oddelení patológie vyzdvihnúť telo 26-ročného motorkára zo Slovenska. Na Ceste D8 blízko obce Zaton Doli vozdilo havarovalo.

"O tejto tragickej nehode vieme. Naše veľvyslanectvo v Záhrebe je v kontakte s miestnymi úradmi a poskytuje potrebnú spoluprácu," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Stanovisko polície

O nehode informovalo aj oblastné riaditeľstvo polície v meste Ston. Na svojej stránke vydali krátke stanovisko.

"Vozidlo so slovenskou poznávacou značkou viedol 64-ročný Slovák, ktorý smeroval do Splitu. Na výjazde prešiel do protismeru, kde narazil do auta so značkou mesta Dubrovník. V dôsledku nárazu auto vyletelo z cesty. Na mieste nehody zomrel jeho 68-ročný chorvátsky vodič," píše sa v stanovisku.

Čaká na súd

Slovák skončil v nemocnici v Dubrovníku. Mal len ľahšie zranenia.

Nehoda sa paradoxne stala len kúsok od miesta nešťastia, pri ktorom v pondelok zomrel 26-ročný motorkár. Pohrebné auto malo vyzdvihnúť práve jeho telo, na ktoré čaká smútiaca rodina.

Slovák, ktorý zapríčinil nehodu, čaká momentálne na súd. 

V Chorvátsku havarovalo pohrebné auto, ktoré išlo po motorkára, ktorý zahynul práve na chorvátskej ceste, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy