Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rodičia nechali na smrť vyhladovať dieťa. Otec dostal doživotie, matka trest smrti
Zdielať na

Rodičia nechali na smrť vyhladovať dieťa. Otec dostal doživotie, matka trest smrti

ATLANTA / Rodičia z americkej Atlanty nechali vyhladovať na smrť 10 ročnú Emani a telo ukryli do smetiaka. Otec a nevlastná matka si vypočuli tresty, proti ktorým sa už nemôžu odvolať.

Otec dievčaťa si zrejme až na súde si uvedomil, že svoju dcéru pripravil o život. "Prepáč mi to Emani," povedal na súde Eman Moss, otec dievčaťa. "Dúfam, že každý, komu som ublížil, mi odpustí," dodal.

Eman žil s manželkou Tiffani v dome s 10 ročných dievčatkom. Eman jedného dňa zavolal na núdzovú linku. Povedal, že chce spáchať samovraždu a že v jeho byte na predmestí Atlanty leží mŕtve telo dievčatka.

Tvrdil, že vypilo nejakú chemikáliu a zomrelo. Vyšetrovatelia ale zistili, že dieťa zomrelo na podvýživu, vážilo necelých 15 kíl.

"Je dobré vidieť, že si vinník uvedomuje, čo sa stalo, ale samozrejme, že už je neskoro," hovorí prokurátorka Lisa Jones.

Proti manželke

Emanovi právnik poradil, aby spolupracoval. Svedčil proti svojej manželke, a tým sa vyhol trestu smrti. Z väzenia sa už ale do konca života nepohne.

Podľa záverov vyšetrovania je za smrť malého dievčatka zodpovedná práve Tiffany, ktorá si vypočula rozsudok trestu smrti.

Eman nezasiahol, keď mohol a svoju dcéru pred nevlastnou matkou nedokázal ochrániť. "Emani, dievčatko, navždy budeš najväčšou láskou môjho života. Strašne ma to mrzí," vyhlásil. 

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy