Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Spravte si selfie s Leninom a vyhrajte, ruskí komunisti lákajú mládež
Zdielať na

Spravte si selfie s Leninom a vyhrajte, ruskí komunisti lákajú mládež

MOSKVA / Ruská strana mladých komunistov prišla s nápadom, ako získať na svoju stranu ďalších mladých stúpencov. Ľudí vyzýva, aby si odfotografovali takzvanú selfie so sochou marxistického revolucionára Vladimira Iljiča Lenina. Najlepšiu selfie potom odmení tabletom so všetkými dielami samotného architekta moderného komunizmu.

"Vyzývame občanov našej krajiny, aby sa vyfotili so sochou Lenina. Nepochybujeme o tom, že konkurz bude medzi mládežou populárny, pretože dnešná mládež si selfie robí rada," vysvetľuje myšlienku projektu mladý komsomolec Iľja Ljutc z oblastnej pobočky autonómnej Komijskej republiky. 

Mladí Rusi tak na sociálnych sieťach zverejňujú svoje fotografie s hashtagmi #LeninLives či #selfiewithLenin.

Instagram

Tento nápad sa zapáčil aj šéfovi Komunistickej strany Ruska Gennadijovi Žjuganovovi, podľa ktorého tento konkurz pomôže spopularizovať odkaz Lenina a zmonitorovať stav sôch po celej krajine, ktorých je v Rusku asi šesťtisíc.

Instagram

Instagram

"Podporujeme to, Vladimir Iljič by bol vďačný," povedal Žjuganov.

Komunisti majú v Rusku stále veľkú moc a sú druhou najsilnejšou stranou v ruskom parlamente po Putinovej strane Jednotné Rusko.

Instagram

Instagram

Európsky parlament pripravuje zákon, ktorý má ochrániť autorské práva k umeleckým dielam vystaveným vo verejnom priestore. Ako to bude s fotením pamiatok? Pozrite si analýzu z Novín o 17tej:

Najčítanejšie správy