Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia zastrelia útočníka, ktorý sa vyhrážal v kine zabitím sekerou
Zdielať na

Polícia zastrelia útočníka, ktorý sa vyhrážal v kine zabitím sekerou

NASHVILLE / Americká polícia zastrelila muža, ktorý spustil v stredu streľbu v kine v meste Nashville, v štáte Tennessee, napísala agentúra AP. Strelec mal v kine na jenom z predmestí Nashvillu pri sebe podľa svedkov sekeru, zbraň a dva ruksaky.

Ozbrojenec pri útoku zranil jedného človeka. Útočníka zastrelili privolaní policajti po tom, ako vtrhli do kina, potvrdil hovorca ozbrojených zložiek. Incident sa stal počas premietania austrálsko-amerického filmu Šialený Max.

Strelec, ktorý zaútočil na návštevníkov kina bol 29-ročný miestny obyvateľ. Agentúra AP poopravila svoje pôvodné tvrdenie, že strelec mal 51 rokov. Útočník zomrel pri prestrelke s príslušníkmi zvláštnych jednotiek, keď sa snažil utiecť zadnými dverami. Útočníkovú zbraň podľa dostupných informácií stále nenašli. Motív jeho útoku nie je známy.

Zranených ošetrili

Na televíznych záberoch sprostredkovaných z miesta incidentu vidno pred budovou kina parkovať najmenej jednu sanitku. Troch ľudí ošetrili po vdýchnutí slzotvorného plynu, pričom nikoho zo zranených nemuseli hospitalizovať. Obsah zhabaných ruksakov vyšetruje polícia.

Ku stredajšej streľbe došlo dva týždne po prestrelke v kine v americkom meste Lafayette v štáte Louisiana. John Houser (59) zabil v preplnenom kine na premietaní filmu Trainwreck dve ženy, ďalších sedem ľudí zranil a napokon obrátil zbraň proti sebe.

Pozrite si video priamo z miesta činu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy