Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri streľbe v kine zomreli traja ľudia, deviati sú zranení
Zdielať na

Pri streľbe v kine zomreli traja ľudia, deviati sú zranení

LAFAYETTE / Traja ľudia vrátane útočníka zahynuli pri štvrtkovej streľbe v kine v americkom štáte Louisiana. Informovala o tom miestna polícia. Najmenej sedem ďalších osôb strelec zranil, skôr než zbraň otočil proti sebe.

Útočníkom bol podľa agentúry AP päťdesiatosemročný beloch, ktorého identitu miestna polícia pozná. Podľa svedkov citovaných miestnymi médiami bol spolu s ďalšími divákmi na filme začínajúcom o 19:00 miestneho času (2:00 SELČ) v meste Lafayette. Po necelej polhodine premietania vraj vstal a začal páliť po ostatných ľuďoch v sále. "Nič nepovedal. Ani som nepočula niekoho kričať," povedala miestnemu denníku Advertiser svedkyňa Katie Domingue.

Sto ľudí

Šéf miestnej polície Jim Craft podľa agentúry Reuters uviedol, že pri streľbe utrpelo zranenia sedem ľudí. Podľa stanice CNN bolo v čase útoku v kine približne sto ľudí.

Guvernér Louisiany Bobby Jindal vyjadril pozostalým sústrasť a vyrazil na miesto útoku.

Rozhovor s Obamom

K streľbe došlo približne vo chvíli, keď stanica BBC vysielala rozhovor s americkým prezidentom Barackom Obamom, ktorý v interview označil za najväčšie sklamanie svojho pôsobenia v Bielom dome fakt, že sa nepodarilo presadiť "zákony regulujúce predaj zbraní v súlade so zdravým rozumom".

Obama sa pokúsil nové pravidlá presadiť v súvislosti s niekoľkými tragickými prípadmi streľby na verejnosti, medzi ktoré patrilo aj krviprelievanie v kine v štáte Colorado, kde pred tromi rokmi rukou Jamesa Holmesa zomrelo 12 ľudí a desiatky ďalších boli zranené.

Vplyvná zbraňová lobby však akékoľvek zmeny zákonov v Kongrese zablokovala.

Pozrite si video z miesta streľby:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy