Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Streľba na budovu armády, zomreli štyria vojaci i útočník
Zdielať na

Streľba na budovu armády, zomreli štyria vojaci i útočník

CHATTANOOGA / Streľba v amerických vojenských zariadeniach má päť obetí. O život prišli štyria príslušníci námornej pechoty a útočník. Pred útokom sa muž prostredníctvom sociálnej siete vyjadri, že "život je krátky a horký" a moslimovia by nemali premeškať príležitosť, aby sa "podrobili Alahovi".

"Zdvihol ruku, v ktorej mal veľkú čiernu zbraň. Najskôr to bol jeden výstrel a po pár sekundách nekonečný rad ďalších," opisuje osudný okamih svedkyňa Laneesha Lewis.

Paľba z auta

Útočník strieľal na budovu armádneho strediska v Tennessee priamo počas jazdy v aute. Následne sa odviezol k ďalšiemu objektu, kde z vozidla vystúpil a príslušníkov námornej pechoty zastrelil.

"Niekto brutálne a nehanebne napadol členov našich ozbrojených služieb," uviedol náčelník polície v Chattanooga Fred Fletcher.

SITA

Naturalizovaný Američan

Federálny úrad pre vyšetrovanie identifikoval podozrivého strelca. Je ním Muhammad Youssef Abdulzee. Podľa televízie CNN bol naturalizovaným Američanom narodeným v Kuvajte. Podľa záznamov viedol slušný život. Úspešne odpromoval na univerzite a bol nadšeným fanúšikom futbalu.

"Bol ako hocijaké iné americké dieťa. Nevyčnieval veľmi z radu, ale bol to pracant. Mal som pocit, že na tréningy chodil rád," povedal tréner Scott Schraeder.

Muhammedova matka pochádza z Palestíny, otec z Jordánska.

Na budovu armádneho strediska zaútočil naturalizovaný Američan, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy