Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podľa polície strieľal v kostole mladík (21). Zabil deväť ľudí
Zdielať na

Podľa polície strieľal v kostole mladík (21). Zabil deväť ľudí

CHARLESTON / Deväť obetí si vyžiadala streľba neznámeho útočníka, ktorý vnikol do kostola v Charlestone, v americkom štáte Južná Karolína. Uviedol to šéf miestnej polície Gregory Mullen. Podľa neho išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o zločin z nenávisti.

Streľba z kostola Africkej metodistickej episkopálnej cirkvi v centre Charlestonu si vyžiadala osem obetí priamo na mieste.

Dvoch postrelených previezli do nemocnice, kde jeden z nich svojim zraneniam podľahol. Medzi obeťami je tiež pastor kostola Clementa Pinckey.

Polícia, ktorá dlhé hodiny pátrala po 21-ročnom mladíkovi, ho chytila v meste Shelby v štáte Severná Karolína. Podľa médií bol Dylann Roof v minulosti trestaný. Zbraň vraj dostal od otca k narodeninám.

SITA

Podľa svedkyne citovanej v miestnom denníku The Post and Courier sa podozrivý beloch v kostole najprv na chvíľu posadil, potom vstal a začal strieľať. Žene údajne povedal, že ju nechá žiť, aby mohla rozprávať, čo sa stalo.

Telá v kostole

Všetci mŕtvi ešte neboli identifikovaní. Podľa svedkov je niekoľko tiel v kostole. Juhokarolínska guvernérka Nikki Haleyová vyzvala občanov, aby sa "za obete tohto nepochopiteľného činu pomodlili".

SITA

Clinton i Bush

Na streľbu už reagoval republikánsky uchádzať o prezidentský úrad Jeb Bush. Odvolal stretnutie s voličmi v meste Charlotte v Severnej Karolíne a na svojom twittrovskom účte uviedol, že je potrebné sústrediť sa na obete a rodiny "postihnuté tragickými udalosťami v Charlestone".

Tiež kandidátka demokratov Hillary Clinton, ktorá bola v rámci svojej kampane v Charlestone v stredu, na streľbu reagovala na Twitteri.

"Hrozné správy z Charlestonu - moje myšlienky a modlitby sú s vami všetkými," napísala Hillary Clinton.

Streľba v kostole v Charlestone si vyžiadala niekoľko obetí, pozrite si video:

Zdielať na

Najčítanejšie správy