Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík (†18) chcel zdolať opičiu dráhu, stálo ho to život
Zdielať na

Mladík (†18) chcel zdolať opičiu dráhu, stálo ho to život

TENNESSEE / Život 18-ročného mladíka vyhasol po tom, čo spadol v lanovom centre. Na mieste sa mu snažili pomôcť jeho kamaráti aj privolaní lekári. Z bezvedomia sa však už neprebral a v nemocnici zomrel. Polícia teraz vyšetruje, či centrum dodržalo všetky bezpečnostné opatrenia.

Osemnásťročný Gregory sa po ukončení strednej školy chystal na univerzitu. Chcel byť účtovníkom a zapájal sa do mnohých aktivít, ktoré s jeho budúcim štúdiom súviseli. Všetko sa však skončilo, keď sa rozhodol zažiť trochu dobrodružstva.

Pri prechode v lanovom centre spadol. Kým prišla sanitka, mu jeho sestra a ďalší prítomní poskytli prvú pomoc. Lekári ho odvážali v kritickom stave. "Nehody sa skrátka stávajú,“ tvrdí zamestnanec lanové centra Sam Harding.

Podiel na smrti

Po pár dňoch hospitalizácie svoj boj o život prehral. Miestne úrady v americkom Tennessee teraz vyšetrujú, či má lanové centrum nejaký podiel na smrti mladého človeka. Polícia zisťuje, či nechybovali zamestnanci.

"Je to hrozná situácia. Snažíme sa pomôcť s vyšetrovaním, a chcem poďakovať aj celej našej komunite, že súcitia s rodinou Gregory Horana," tvrdí zamestnanec lanového centra.

Na vlastné riziko

Prevádzkovatelia týchto adrenalínových centier dávajú vždy zákazníkom podpísať, že si atrakcie rozhodli vyskúšať len na vlastné riziko. Tím vyšetrovateľov však zisťuje, či zamestnanci správne odhadli Gregoryho výšku a váhu pri požičaní výstroje. Spoločnosť ale tvrdí, že chyba nebola na ich strane.

Centrum zostane zatvorené až kým polícia neukončí vyšetrovanie. Rodina zosnulého sa z pochopiteľných dôvodov k prípadu nevyjadruje.

Reportáž spracovala redaktorka Jana Bothová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy