Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Tínedžerka (16) prežila pád lietadla, našla cestu do civilizácie
Zdielať na

Tínedžerka (16) prežila pád lietadla, našla cestu do civilizácie

WASHINGTON / Šestnásťročné dievča z amerického štátu Washington prežilo nehodu malého lietadla a po dvoch dňoch strávených v divočine sa jej podarilo dostať sa do civilizácie. Informovala o tom agentúra AFP.

Tínedžerka Autumn Veatch cestovala lietadlom so svojimi nevlastnými prarodičmi v sobotu popoludní zo štát Montana do štátu Washington. Stroj podľa vyšetrovateľov vletel do mrakov, začal horieť a zrútil sa v hornatej, husto zalesnenej oblasti.

Záchrana prarodičov

Dievča pád lietadlo prežilo bez vážnych zranení a jeden deň vraj zostalo na mieste nehody a snažila sa z trosiek dostať prarodičov. Nepodarilo sa jej to.

Nasledujúci deň sa bez vody a jedla vydala pozdĺž rieky, až narazila na chodník vedúci k diaľnici. Tam ju v pondelok poobede zastavil jeden z vodičov a odviezol k najbližšiemu obchodu, odkiaľ zavolal sanitku a políciu.

Otec tínedžerky David Veatch poskytol rozhovor médiám pred nemocnicou Three Rivers v meste Brewster:

SITA

Traumatizovaná a dehydratovaná

Tínedžerka bola následne hospitalizovaná v meste Brewster v štáte Washington, kde ju v nemocnici navštívil jej otec. Podľa lekárov bola tramumatizovaná a mala drobné zranenia. "Neutrpela žiadne zranenia, ktoré by ohrozovali jej život. Bola ale veľmi dehydrovaná," uviedol Scott Graham z nemocnice Three Rivers.

Záchranári lietadlo zatiaľ nenašli. O osude ďalších dvoch ľudí na palube úrady neinformovali, známe nie sú ani príčiny nešťastia.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy