Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dievča (7) prežilo pád lietadla, odišlo hľadať pomoc
Zdielať na

Dievča (7) prežilo pád lietadla, odišlo hľadať pomoc

EDDYVILLE / Pri páde malého súkromného lietadla v americkom štáte Kentucky zomreli v piatok štyria ľudia. Prežilo sedemročné dievča, ktoré sa po nehode vydalo od vraku na cestu domov.

Policajný seržant Dean Patterson uviedol, že stretol dezorientované dievča, ktoré mu povedalo, že bolo v lietadla. To podľa jej slov spadli a ide domov. Dievča odviezli do nemocnice s ľahkými zranenia.

Polícia o niekoľko hodín spadnuté lietadlo našla a uviedla, že jeho pilot a traja cestujúci sú mŕtvi.

Kathleen Bergenová z Úradu úradu pre civilné letectvo informovala, že letoví dispečeri stratil s lietadlom Piper PA-34 spojenie nad okresom Marshall v juhozápadnej časti štátu. Pilot predtým podľa nej hlásil problémy s motorom.

Našlo pomoc

Podľa portálu televízie NBC zranené dievča zaklopalo na dvere domu, Larryho Wilkinsona. "K mojim dverám prišlo malé dievča," cituje Larryho NBC News. "Krvácala. Krvácali jej aj nohy a mala zakrvavenú tvár. Bola bez topánok, len s jednou ponožkou," uviedol Wilkins.

"Povedala mi, že jej mama a otec sú mŕtvi. Že bola v lietadle, ktoré spadlo," hovorí Wilkins. Podľa jeho slov sa ho dievčatko opýtalo, či môže u neho ostať. Muž jej opral zakrvavené oblečenie a zavolal 911-ku.

Polícia identifikovala telá obetí ako rodičov, sestru a sesternicu malého dievčaťa. To odviezli do nemocnice, jeho zranenia však nie sú život ohrozujúce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy