Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Matka zabila dcéru (†17), lebo otehotnela
Zdielať na

Matka zabila dcéru (†17), lebo otehotnela

ISTANBUL / Matka z juhu Turecka zabila svoju sedemnásťročnú dcéru Meryem potom, ako sa dozvedela, že je dievča tehotné. Informovali o tom miestne médiá a dodávajú, že ide už o 134. ženskú obeť domáceho násilia v krajine od začiatku roku.

Tridsaťšesťročná matka sa dozvedela, že je jej dcéra tehotná pri návšteve susedov v tureckom meste Selçuk, píše denník Hurriyet.

Po návrate domov vzala zbraň a na dcéru päťkrát vystrelila. Dievča zomrelo pri prevoze do nemocnice, píše Al Arabiya

Po vražde dostala matka hysterický záchvat. Previezli ju do nemocnice a hospitalizovali.

Obete násilia

Ženy v moslimskom Turecku sú častým terčom rodinného násilia. Minulý rok ich podľa štatistík mimovládnej organizácie bojujúcej za odstránenie násilia páchaného na ženách, zomrelo minimálne 286. Väčšinu útokov spáchali muži.

Snahy zabrániť domácemu násiliu v krajine sú podľa denníka Hurriyet chabé, počet obetí sa totiž každoročne zvyšuje. Len za rok 2014 sa počet takýchto incidentov zvýšil o 33 percent oproti predchádzajúcemu roku.

Podľa oficiálnych štatistík viac ako 118 tisíc žien, takmer 29 500 mužov a 16 140 detí sa stalo v roku 2014 obeťou domáceho násilia. Toto sú ale len zaznamenané a odhalené prípady.

Len nedávno piati členovia rodiny z amerického Dallasu dobili 14 ročnú sesternicu vo vysokom štádiu tehotenstva. Chceli, aby potratila. Pozrite si reportáž:

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých divákov

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy